logo


Έμεινε κλειστή και επικίνδυνη για πολλούς μήνες, ανακατασκευάστηκε και πιστοποιήθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική υπουργική οδηγία, ανακοινώθηκε η λειτουργία της στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου, όπου τονίζονται η τήρηση των σχετικών προδιαγραφών αλλά και η δέσμευση για την ασφάλεια των χρηστών της- μόνο που η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Ο λόγος για τη νέα Παιδική Χαρά στην οδό Καϊρη της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου: Οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες των γονιών, λίγες μόνο ημέρες αφότου δόθηκε και πάλι σε χρήση από τα πιτσιρίκια, πυκνώνουν συνεχώς, και μάλλον δικαίως. Οι παρακάτω φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους:

Ο πράσινος τάπητας είναι στρωμένος σε κομμάτια, ενώ σε κάποια σημεία δεν είναι καν κολλημένος, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο τραυματισμού των παιδιών. Σε αρκετά σημεία, επιπλέον, τα όργανα έχουν «σηκώσει» τα πλακίδια, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα.

 

Μαδέρια, σκουπίδια και πέτρες είναι τακτικά… κρυμμένα κάτω από τους θάμνους, ενώ ο κάδος απορριμμάτων είναι ξεχαρβαλωμένος.

 

Έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα παλιά και εν πολλοίς κατεστραμμένα παγκάκια, σε ορισμένα μάλιστα λείπουν βασικά κομμάτια, όπως η πλάτη ή πολλές σανίδες.

Χαρακτηριστικά εξάλλου είναι όσα είπε στην Οδό Διονύσου μαμά με πιτσιρίκι που συναντήσαμε επιτόπου: “Καλύτερα κλειστή, παρά αυτό το χάλι. Το παιδί μου πάει να τρέξει και όλο πεσμένο κάτω είναι γιατί σκοντάφτει παντού. Τίποτα δεν είναι ίσιο. Τα σκουπίδια τα είδατε; Τα παγκάκια; Είναι δυνατόν κάποιος να έβαλε την υπογραφή του για να παραλάβει αυτό το χάλι; Είχαμε μαζέψει και παλιότερα υπογραφές, θα μαζέψουμε και πάλι και θα πάμε στο Δήμαρχο, γιατί αυτή η κατάσταση δεν υποφέρεται”.

Υπενθυμίζεται πως η ανακατασκευή και πιστοποίηση των 32 Παιδικών Χαρών του Δήμου ξεκίνησε το 2015, με την απομάκρυνση των παλιών και επικίνδυνων οργάνων, και εν συνεχεία τη σταδιακή ανακατασκευή και πιστοποίησή τους. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου του Δήμου, έχουν πιστοποιηθεί 12 Παιδικές Χαρές σε όλο το Δήμο, συνολικής δαπάνης πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, είτε από Ίδιους Πόρους είτε μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ενώ μία, της Άνοιξης, έχει ανακατασκευασθεί με χορηγία από τον Θ. Μαρτίνο, ο οποίος προτίθεται να χορηγήσει τη δαπάνη και για την Παιδική Χαρά της Ροδόπολης.