logo


Με το θέμα του διαγωνισμού για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού της πόλης, μετά από τις πρόσφατες σοβαρές καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Στ. Κριεμάδη περί πιθανής ζημίας του Δήμου κατά πολλά εκατομμύια ευρώ, καθώς και με άλλα 37 θέματα,  θα ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου στην επόμενη συνεδρίασή του που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 22 Ιανουαρίου στις 6.30 το βράδυ.

Το θέμα του εν λόγω διαγωνισμού – αναφορικά με τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα και τη μέθοδο χρηματοδότησης του έργου- έρχεται προς συζήτηση μετά από  σχετικό αίτημα όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων της μεοψηφίας- Ενωτική Πρωτοβουλία, Νέα Πνοή για το Διόνυσο, Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και Λαϊκή Συσπείρωση- ενώ το συνυπογράφουν και οι ανεξάρτητοι Σπ. Γιαννουλάτος και Β. Ρηγοπούλου.

Κατά τα άλλα:

Προτείνεται τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να συσταθούν έξι οργανικές θέσεις που θα στελεχωθούν από μόνιμο προσωπικό για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Σημειώνεται πως- σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Β. Δαρδαμάνη– στο Δήμο Διονύσου το Πρόγραμμα “τρέχει” με έξι υπαλλήλους, που απασχολούνται με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ). Η τροποποίηση πάντως θα γίνει στον παλιό- του 2011- Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, μια που παρά τις προσπάθειες και τις κατά καιρούς εξαγγελίες, νέο ΟΕΥ η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει ακόμη καταφέρει  να εκπονήσει.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ροδόπολης, και ειδικότερα η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που εγκρίνει τη σημειακή τροποποίησή του στο κέντρο της περιοχής και για συγκεκριμένους δρόμους, ώστε να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες που κρατούν όμηρους τους ιδιοκτήτες από το 2000, αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον (και) πολλών πολιτών. Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Ροδόπολη δεν διαθέτει θεσμοθετημένες χρήσεις γης, με αποτέλεσμα πολλές ιδιοκτησίες να βρίσκονται κυριολεκτικά σε τέλμα.

Κατ’ αναλογία χρέωση θα εμφανισθεί στους λογαριασμούς ύδρευσης για το τρίτο τετράμηνο του 2018, μια που οι υδραυλικοί του Δήμου έτρεχαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που παρουσιάσθηκαν στη διάρκεια του πρόσφατου χιονιά και έτσι δεν στάθηκε δυνατή η έγκαιρη καταμέτρηση της κατανάλωσης. Αυτό προτείνει στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Α. Πέππα, προσθέτοντας πως η κατ’ αναλογία χρέωση θα γίνει με βάση το αντίστοιχο τετράμηνο του 2017, ενώ εν ευθέτω χρόνω θα ληφθούν οι πραγματικές ενδείξεις και θα γίνει εκκαθάριση στους λογαριασμούς.

Επανέρχεται προς συζήτηση η έγκριση του απολογισμού 2015 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που μετά από επιμονή των παρατάξεων της μειοψηφίας, είχε αποσυρθεί από τη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στις διευκρινιστικές ερωτήσεις που υπεβλήθησαν τότε, ούτε ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης ούτε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Π. Τσούκας ούτε και η διατελέσασα Πρόεδρος της Επιτροπής το 2015, νυν ειδική σύμβουλος του Δημάρχου, Ξ. Νταγκαλή έδωσαν πειστικές απαντήσεις.

Τέλος, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο Πολτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου “Διόνυσος η αρχαία Ικαρία Αττικής και ο Θέσπις” του καθηγητή και συγγραφέα Θ. Κυριαζόπουλου. Το βιβλίο, που ασχολείται με την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη ιστορία του Διονύσου, έχει ήδη επανεκτυπωθεί από το Δήμο Διονύσου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση οργανισμού εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου Διονύσου για την εφαρμογή του άρθρου 91 του ν.4583/2018 με τίτλο ‘Ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των Ο.Τ.Α. α ́βαθμού και στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Διαγωνισμός Αναβάθμισης του οδοφωτισμού (φωτιστικά τύπου LED).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Τοποθέτηση πινακίδας ορίου ταχύτητας και σαμαράκια στην οδό «ΤΖΑΝΗ ΒΟΥΤΣΑ» στη ΔΕ Αγίου Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 4ο: Άδεια εγκατάστασης Οθόνης LED στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί της οδού Ασκληπιού της Δ.Κ. Κρυονερίου από εγκατάσταση της εταιρείας “DEMO A.B.E.E.

ΘΕΜΑ 6ο: Απόφαση για Τροποποίηση Γ.Π.Σ Ροδόπολης.

ΘΕΜΑ 7ο: Ίδρυση Δημοτικού Περιπτέρου στην Αναγέννηση της ΔΕ Διονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Εικονοστάσιο στη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας.

ΘΕΜΑ 9ο: Αναγκαστική Απαλλοτρίωση τμήματος οδού «Παρόδου Μεγ. Αλεξάνδρου 21 της Δ.Ε Άνοιξης».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για τη συνοδεία πιάνου στη Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Διονύσου, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στο ΠΠΚ Αγ. Στεφάνου».

ΘΕΜΑ 11ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “για τη συνοδεία πιάνου στη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Δήμου Διονύσου στη Χορωδιακή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Δήμου Αμαρουσίου, την Κυριακή 09/12/2018 στην αίθουσα του ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι».

ΘΕΜΑ 12ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής τμημάτων των υπηρεσιών για τη μεταφορά πολιτών για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές & αθλητικές εκδηλώσεις. Ανάδοχος. Δ & Α Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε..

ΘΕΜΑ 13ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής τμημάτων των υπηρεσιών για τo καθαρισμό των δημοτικών κτηρίων, Ανάδοχος. ΥΑΔΕΣ Α.Ε.

ΘΕΜΑ 14ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Υπηρεσίες Συντήρησης και Προμήθειας Η/Μ Εξοπλισμού κτιρίων (Συντήρηση & Επισκευή Καυστήρων, κλιματιστικών Μηχανημάτων, Φορητών Πυροσβεστικών Μέσων και Προμήθεια κλιματιστικών Μηχανημάτων». ( αρ. πρωτ.3595/14/-1-19)

ΘΕΜΑ 15ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “Υπηρεσίες Συντήρησης και Προμήθειας Η/Μ Εξοπλισμού κτιρίων (Συντήρηση & Επισκευή Καυστήρων, κλιματιστικών Μηχανημάτων, Φορητών Πυροσβεστικών Μέσων και Προμήθεια κλιματιστικών Μηχανημάτων”. (αρ.πρωτ.3599/14/-1-19)

ΘΕΜΑ 16ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας TOSHIBA».

ΘΕΜΑ 17ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Προμήθεια Υπηρεσίας απόφραξη αγωγών ομβρίων και φρεατίων.

ΘΕΜΑ 18ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Προμήθεια Υπηρεσίας Εκκενώσεις Βόθρων.

ΘΕΜΑ 19ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Εργασίες περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

ΘΕΜΑ 20ό: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την ηχοφωτιστική κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 21ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “για την επιμέλεια, παραγωγή και εκτέλεση της μουσικής συναυλίας με τους 719band και τη Josephin, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018”

ΘΕΜΑ 22ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “για την Διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 2018 στις 14,15, και 21 Δεκεμβρίου 2018”

ΘΕΜΑ 23ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για Παιδικές Θεατρικές Παραστάσεις στις ΔΕ Αγίου Στεφάνου και Διονύσου, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018».

ΘΕΜΑ 24ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “για την επιμέλεια, παραγωγή και εκτέλεση της θεατρικής παράστασηςΣκιών, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018”

ΘΕΜΑ 25ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την ενοικίαση πλαστικών καθισμάτων στο “1ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών Δήμου Διονύσου, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018”

ΘΕΜΑ 26ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “για τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης με το Μουσικοχορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδόπολης “ΤΟ ΡΟΔΟ”, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018”

ΘΕΜΑ 27ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού “Χορεύρεσις”, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018”

ΘΕΜΑ 28ο: «ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Υπηρεσιών τεχνικού εργασίας για δύο έτη».

ΘΕΜΑ 29ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Μαγνητοφώνηση Απομαγνητοφώνηση Πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου Οικονομικής Επιτροπής -Επιτροπή Ποιότητα Ζωής – Βιβλιοδεσία Επίσημων Πρακτικών» .

ΘΕΜΑ 30ό: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια υλικού και λογισμικού διαχείρισης στόλου οχημάτων, λογισμικού παρακολούθησης συντήρησης και υλικού και λογισμικού έκδοσης δελτίων κίνησης».

ΘΕΜΑ 31ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθειας Αντικειμένων και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Έκδοσης, Εκτύπωσης, Εμφακέλωσης και Αποστολής Ταχυδρομικών Αντικειμένων (Υβριδικό Ταχυδρομείο και Ταχυδρομικά Τέλη)».

ΘΕΜΑ 32ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Παροχή ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 33ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 34ο: Καταμέτρηση Μετρητών Κατανάλωσης Ύδατος Γ’ Τετραμήνου 2018 και Χρέωση Καταναλωτών.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 35ο: Έγκριση απολογισμού χρήσης έτους 2015 του ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 36ο: Συμμετοχή της Junior, Παιδικής, Νεανικής Χορωδίας Δήμου Διονύσου στο Σύγχρονο Ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους “Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ” στο Μέγαρο Μουσικής.

ΘΕΜΑ 37ο: Διοργάνωση εκδήλωσης – παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Διόνυσος η αρχαία Ικαρία Αττικής και ο Θέσπις” του συγγραφέα Θανάση Π. Κυριαζόπουλου.

ΘΕΜΑ 38ο: Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους ως εκπροσώπων του Δήμου Διονύσου στην προς συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας μεταστέγασης του Νηπιαγωγείου Σταμάτας στο μισθωμένο κτίριο επί της οδού Λ. Σταμάτας 25Α των πρώην εκπαιδευτηρίων Καργάκου.