logo


Η παραγωγή πολτικής ήταν και πάλι το χαρακτηριστικό στην εκδήλωση της δημοτικής παράταξης Συμμαχία για τον Πολίτη, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Άνοιξης. Επί ενάμιση χρόνο, είπαν και ο Πρόεδρός της Π. Βορριάς, και ο Α. Σαρρής υπεύθυνος για τις συνεργασιακές διαδικασίες, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Φωτάκης, εργάζονταν για την επεξεργασία θέσεων και προτάσεων, αξιοποιώντας πλήρως το γράμμα και το πνεύμα του νέου αυτοδιοικητικού νόμου, με ελάχιστη μάλιστα πρόσβαση σε στοιχεία και δεδομένα.

Η διαδρομή αυτή και η συστηματική δουλειά έφεραν τη Συμμαχία για τον Πολίτη, πέντε μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαϊου, να έχει προχωρήσει ήδη τις επαφές με άλλες δημοτικές παρατάξεις, αναγνωρίζοντας πως οι προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές συνεργασίες είναι αναγκαίες στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται. Οι επαφές αυτές, όπως υπογράμμισε ο κ. Βορριάς, άλλοτε συνάντησαν αδιέξοδο, κάποιες προχωρούν με αργούς ρυθμούς χωρίς μέχρι στιγμής ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά με τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ κάποιες άλλες έχουν προχωρήσει αρκετά, συγκλίνοντας στη δημιουργία μιας νέας (συμ)παράταξης, που – εφόσον οι σχετικές διεργασίες ολοκληρωθούν με επιτυχία- θα ανακοινωθεί επισήμως πολύ σύντομα. 

Αξίζει εδώ να τονισθεί τόσο η τοποθέτηση του κ. Σαρρή που μίλησε για τη διαδρομή της παράταξης προς την απόφαση για εκλογική κάθοδο συνεργαζόμενη με άλλα σχήματα, όσο και του κ. Φωτάκη που ασχολήθηκε με την επόμενη ημέρα και την πορεία προς μια πραγματικά αποκεντρωμένη Διοίκηση, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και πόρους.

Την εκδήλωση, που έκλεισε η κοπή της πίτας, παρακολούθησαν και χαιρέτισαν ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Καλαφατέλης, ο επικεφαλής της κίνησης Εύπολις Κ. Κουριδάκης και ο δημοτικός σύμβουλος με τη ΔΑΔΙΟΝ Σπ. Σπηλιώτης, πλαισιωμένοι από τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους της Συμμαχίας Λ. Παπαπαναγιώτου, Κ. Τσαλτούμη, Θ. Μπούσμπουρα και Θ. Κυριακόπουλο, καθώς και πολλούς φίλους και μέλη της παράταξης.

Τα κείμενα των τοποθετήσεων των ομιλητών βρίσκονται ήδη αναρτημένα στο blog της Συμμαχίας για τον Πολίτη symmaxiagiatonpoliti.blogspot.com.