logo


Την αδόκιμη χρήση του ονόματος του Θ. Παντελόγλου, που η Δημοτική Αρχή Τανάγρας θέλει να δώσει στο Βιομηχανικό Πάρκο Οινοφύτων, καταγγέλλουν με ανοιχτή επιστολή τους η σύζυγος και οι δυο γιοι τού αγωνιστή του Ασωπού. Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του Θ. Παντελόγλου, Τεύκρος, είναι σήμερα επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου:

Την αγανάκτησή τους για την προσβλητική χρήση του ονόματος του Θανάση Παντελόγλου από τη δημοτική αρχή Τανάγρας, καταγγέλλουν η σύζυγος και οι δύο γιοι του Θ. Παντελόγλου.

Σε πρόσφατη ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Β. Περγάλιας ανέφερε ότι το Βιομηχανικό Πάρκο Οινοφύτων που χωροθετείται, θα έχει το όνομα του Θ. Παντελόγλου.

«Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα και σε κανέναν να προσπαθήσει να ντύσει έναν αντιλαϊκό – αντιπεριβαλλοντικό σχεδιασμό με το όνομα του αείμνηστου πατέρα και συζύγου μας», αναφέρουν στην επιστολή τους προς τους κατοίκους της περιοχής, τη Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή, τις παρατάξεις του ΔΣ Δήμου Τανάγρας και του ΠΣ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι συγγενείς του Θ. Παντελόγλου.

Αναφέρουν επίσης: «Δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά που ετοιμάζετε στην περιοχή των Οινοφύτων αποτελούν δικαίωση όσων αγωνίστηκαν ενάντια στη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και του Ασωπού Ποταμού, πόσο μάλλον ότι θα συμφωνούσε ο Θανάσης Παντελόγλου με τα σχέδιά σας.

Αντιθέτως, δικαιώνονται όλοι αυτοί που εδώ και χρόνια, για το κυνήγι του κέρδους και μόνο, μόλυναν τα νερά και σήμερα αντί να κατονομάζονται, να καταδικάζονται και να πληρώνουν για τη ζημιά που προκάλεσαν, τους δίνεται η θέση του διαχειριστή και του τοποτηρητή της περιοχής. Δικαιώνονται όλοι όσοι ρύπαιναν και μόλυναν παράνομα για να συνεχίσουν να το κάνουν με νόμιμο και πιστοποιημένο τρόπο, άρα και πιο κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας και λοιποί συνοδοιπόροι. Τίποτα από όσα λέτε και κάνετε και από όσα σχεδιάζετε για το μέλλον δεν δικαιώνει το λόγο, το έργο και τους αγώνες του Θανάση Παντελόγλου.

Ο άνθρωπός μας ήταν επιστήμονας που έθεσε τις γνώσεις του στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών ενάντια στις συνέπειες που είχε για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων το εγκληματικό κυνήγι του κέρδους από τα βιομηχανικά μονοπώλια της περιοχής -και γι’ αυτό λοιδορήθηκε και πολεμήθηκε- ενώ εσείς αντιθέτως νομιμοποιείτε μετά από τόσα χρόνια αυτά τα εγκλήματα και κάνετε πράξη τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των βιομηχανικών μονοπωλίων στην περιοχή.

Μιλάμε για δύο διαφορετικές πολιτικές. Για δύο διαφορετικούς κόσμους.

Κύριοι βιομήχανοι και λοιποί συνοδοιπόροι.

Μη βιαστείτε να ευχαριστηθείτε για τις χάρες και τις εξυπηρετήσεις που σας κάνει το πολιτικό προσωπικό σας στον Δήμο και την Περιφέρεια. Μη τολμήσετε να χαμογελάσετε ειρωνικά για τη χρήση του ονόματος του Θανάση Παντελόγλου που τόσο πολεμήσατε…

Σαν κι αυτόν έρχονται από κοντά δεκάδες και εκατοντάδες νέοι επιστήμονες που λειτουργώντας προς όφελος των εργατικών – λαϊκών αναγκών θα αποκαλύψουν στις επόμενες γενιές τα ψέματα και τα εγκλήματά σας.

Σαν τον αγώνα που έδωσαν οι κάτοικοι τα προηγούμενα χρόνια για να υπερασπιστούν τον τόπο τους θα έρθουν κι άλλοι. Πιο δυνατοί αγώνες και με μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Αγώνες που θα βάλουν στο επίκεντρο την ουσία και την κύρια αιτία της μόλυνσης που δεν είναι άλλη από το αχαλίνωτο κυνήγι του κέρδους από μία χούφτα ιδιοκτήτες εργοστασίων σε αντίθεση με τα συμφέροντα των χιλιάδων εργατών τους και των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής».

Καλή συνέχεια σε όλους.