logo


Οι φωτογραφίες από τα πανώ διαμαρτυρίας που ακολουθούν αυτές τις γραμμές, χρονολογούνται το 2014, όταν κάτοικος Κρυονερίου, αποφάσισε να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στη στέγη του σπιτιού του, ακριβώς απέναντι και σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από τα κάγκελα του Γυμνασίου- Λυκείου Κρυονερίου:

 

Τότε οι κάτοικοι, οι Σύλλογοι, οι παρατάξεις, οι φορείς είχαν ξεσηκωθεί για την κεραία. Μέχρι και βουλευτές είχαν έρθει, όπως ο αειθαλής Γ. Πάντζας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στις ενέργειες αντίδρασης που είχαν αποφασιστεί, ήταν και η δικαστική, μόνο που η πληρωμή του δικηγόρου για όσες παραστάσεις έχει κάνει μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατή.

Στο διάστημα των πέντε αυτών χρόνων ο ιδιοκτήτης εγκατέστησε ακόμη μια κεραία. Και προχθές, όπως κατήγγειλαν διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι, μέλη των Συλλόγων Γονέων αλλά και φορείς, είδαν και τρίτη κεραία να μπαίνει στη στέγη του σπιτιού, όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Π. Βαλλιάνος από το Σύλλογο Εν Δράσει. Και μάλιστα όσο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης για τις προηγούμενες δυο κεραίες.

 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, τόσο για τη συζήτηση του κατεπείγοντος αυτού θέματος όσο και για τη συνδρομή και τη στήριξη του Δήμου, και οικονομική, στη δικαστική διαμάχη για την κεραία, αφού προηγηθεί σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν ομόφωνη.

Επανέφερε πάντως στο προσκήνιο το θέμα για την πληθώρα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που εντοπίζονται στον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου, με την Αναγέννηση στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, για παράδειγμα, να αποκαλείται “πάρκο κεραιών”! Για το ίδιο θέμα, υπενθύμισε ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία συγκέντρωσε τα σημεία όπου βρίσκονται οι κεραίες, συγκέντρωσε και τη σχετική νομοθεσία, αλλά ποτέ δεν ολοκλήρωσε το έργο της.

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε πως στα διάστημα των 4 τελευταίων ετών, τέσσερις τουλάχιστον φορές έχουν σημειωθεί κινητοποιήσεις των κατοίκων, αλλά και του Δήμου, για ισάριθμες περιπτώσεις τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας: Μία το 2013, στη Σταμάτα, μια το 2014, όπως προναφέρθηκε στο Κρυονέρι, μία στον Άγ. Στέφανο επίσης το 2014 και μία στην Άνοιξη το 2015. Συνολικά στον ευρύτερο Δήμο Διονύσου σήμερα λειτουργούν πάνω από 40 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, όπως προκύπτει από την εφαρμογή https://keraies.eett.gr/anazhthshMap.php.

Σε κοινή συνεδρίαση, τέλος, αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Κρυονερίου για να αποφασίσουν πιθανή κλιμάκωση των διαμαρτυριών τους.