logo


Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, με την οποία καθορίζονται οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες θα ασκεί καθήκοντα σχολικός ψυχολόγος από τη φετινή σχολική χρονιά. Στο Δήμο Διονύσου τα σχολεία είναι το 1ο  και το 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου, το 1ο Δημοτικό Άνοιξης, το 20 και το 3ο Δημοτικό Διονύσου.

Στην ομάδα αυτή των πέντε σχολείων, θα έρθει ένας ψυχολόγος που, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θα καταρτίσει άμεσα εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο καθορίζεται συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, κατά την οποία θα ασκεί τα καθήκοντά του, σε κάθε μια από τις πέντε σχολικές μονάδες όπου έχει τοποθετηθεί.

Το έργο των ψυχολόγων υποστηρίζεται και εποπτεύεται από το οικείο Κ.Ε.Σ.Υ. (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης), ο προϊστάμενος του οποίου οργανώνει συναντήσεις των ψυχολόγων για το σκοπό αυτό.

Ο ψυχολόγος υποβάλλει έκθεση στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας της αρμοδιότητάς του, όπου περιγράφονται οι δράσεις τις οποίες έχει οργανώσει, οι ενημερώσεις – επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.