logo


Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει- για πρώτη φορά μέσα στο 2019- η Οικονομική Επιτροπή, στις 9 το πρωί, και το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, το ίδιο βράδυ στις 6.30 μ.μ. Η Ημερήσια Διάταξη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ίδια με αυτή της Τετάρτης 9/1, όταν και ματαιώθηκε η συνεδρίαση, με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ζώτου να επικαλείται τις καιρικές συνθήκες.

Όσο για την Οικονομική Επιτροπή, τα μέλη της θα συζητήσουν για 4 εντός Ημερησίας Διατάξεως, από τα οποία τα δυο αφορούν στην άσκηση ή όχι ένδικων μέσων εκ μέρους του Δήμου Διονύσου, και μάλιστα εκπρόθεσμα. Πιο συγκεκριμένα, ιδιοκτήτες συνεργείων, στους οποίους παλαιότερα είχε ανατεθεί η επισκευή οχημάτων του δημοτικού στόλου με απ’ ευθείας ανάθεση, όταν ήρθε η ώρα να πληρωθούν, συνάντησαν την άρνηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου να εγκρίνει τα σχετικά εντάλματα μια που, σύμφωνα με τη γνωμοδότησή της, οι εν λόγω απ’ ευθείας αναθέσεις δεν είχαν πραγματοποιηθεί κατά τρόπο σύννομο. Έτσι οι ιδιοκτήτες των συνεργείων στράφηκαν δικαστικά κατά του Δήμου, το Δικαστήριο τους δικαίωσε, η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου συνομολογεί πως οι εργασίες στα οχήματα έχουν πράγματι γίνει και ένδικο μέσο δεν επιβάλλεται, συνεπώς η Οικονομική Επιτροπή μένει να αποφασίσει αν ο Δήμος θα συνεχίσει ή όχι τη δικαστική διένεξη. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί εδώ πως κατά σχετικών αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής περί μη άσκησης ενδίκων μέσων για τις υποθέσεις αυτές, η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας έχει ήδη υποβάλει προσφυγές ενώπιον των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων.

Η Ημερήσια Διάταξη για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έχει ως εξής:

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1ο: Γνωμοδοτικό σημείωμα για εισαγωγή στην Ο.Ε προς λήψη απόφασης για άσκηση ή μη ενδίκου μέσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Γνωμοδοτικό σημείωμα για εισαγωγή στην Ο.Ε προς λήψη απόφασης για άσκηση ή μη ενδίκου μέσου.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικού No.2 (1362/11-01-2019) (δικαιολογητικών κατακύρωσης) Επαναληπτικού Συνοπτικού ∆ιαγωνισμού «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΥΨΗΛΩΝ – ΕΠΙΚΙΝ∆ΥΝΩΝ ∆ΕΝ∆ΡΩΝ» (CPV) : 77211400-6 (Υπηρεσίες κοπής δένδρων)–Α∆ΑΜ:18REQ0030853752 2) Κατακύρωση του ∆ιαγωνισμού στην εταιρεία ΜΑΓΟΥ Α. ΣΑΠΦΩ

ΘΕΜΑ 4ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.