logo


Με ανάρτησή της στο facebook, (και) η δημοτική παράταξη Συνεργασία Δημοτών με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δ. Αλεξανδρή, ασκεί κριτική για την ελλιπή αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Και ανακοινώνει πως στόχος της είναι η «δημιουργία ενός κέντρου επιχειρήσεων που θα συντονίζει την όλη δράση για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, επανδρωμένο με ανθρώπους που έχουν την γνώση, την εμπειρία και τη θέληση να προσφέρουν στην ασφάλεια και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας»:

Η αντιμετώπιση του πρόσφατου χιονιά από την Δημοτική Αρχή, είχε αναμφισβήτητα τα στοιχεία της προχειρότητας και του αυτοσχεδιασμού.

Έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών υπεύθυνος για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που ενέχει και χωρίς να θέλω να κάνω κριτική εκ του ασφαλούς, θέλω να επισημάνω ότι η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων , απαιτεί την ύπαρξη εκ των προτέρων, δοκιμασμένου ενιαίου σχεδίου αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων (χιόνια, φωτιές , πλημμύρες, κ.λπ.).

Επιπλέον όλα τα μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος θα πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα να εφαρμόσουν το σχέδιο, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής (κεντρικές αρτηρίες, κομβικά σημεία, ορεινές περιοχές κ.λπ.) και φυσικά χωρίς την παρέμβαση καμίας αρχής (Δημάρχου-αντιδημάρχων-συμβούλων) προς εξυπηρέτηση χωρίς προτεραιότητα οποιουδήποτε «ημέτερου».

Ο δικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός κέντρου επιχειρήσεων που θα συντονίζει την όλη δράση για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, επανδρωμένο με ανθρώπους που έχουν την γνώση, την εμπειρία και τη θέληση να προσφέρουν στην ασφάλεια και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Και έχουμε αυτούς τους ανθρώπους!

Δημήτρης Αλεξανδρής

Υποψ. Δήμαρχος Διονύσου