logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η χιονόπτωση της Δευτέρας ήταν άλλη μια αφορμή για να φανεί η αδυναμία της διοίκησης του δήμου να λύσει προβλήματα που προκύπτουν, προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων και ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας.

Μέχρι την ώρα που γράφεται αυτή η καταγγελία, ολόκληρες γειτονιές του δήμου έχουν εγκαταλειφτεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων, η λύση των σοβαρών προβλημάτων έχει μεταφερθεί στους κατοίκους, όποιος δεν έχει φτυάρι και αλάτι, όποιος δεν έχει τετρακίνητο αυτοκίνητο, μένει αποκλεισμένος. Η διοίκηση του δήμου με δυσκολία έχει καταφέρει να ανοίξει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Τα σχολεία για τρίτη ημέρα θα παραμείνουν κλειστά καθώς δεν έχουν εκχιονιστεί καλά καλά ούτε οι δρόμοι που οδηγούν εκεί.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ, ευτυχώς που δεν είχαμε τις χιονοπτώσεις παλαιοτέρων ετών που χιόνιζε επί μέρες, εκεί θα φαίνονταν πλήρως η «γύμνια του βασιλιά».

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους,  για την κατάσταση που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι δεν φταίει μόνο η κακή διαχείριση, ο κακός ο δήμαρχος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ο «κακός μας ο καιρός», φταίει ότι ο δήμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ τα μέσα να καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν έχει αρκετά οχήματα εν ενεργεία, τα περισσότερα είναι με βλάβες και παροπλισμένα, Δεν έχει αρκετούς οδηγούς, δεν έχει αρκετούς υπαλλήλους, δεν έχει αρκετά μηχανήματα. Τι να μας κάνουν λοιπόν τα 15.000.000€ που έχει στην τράπεζα ως αποθεματικό ο δήμος και τοκίζονται;  Γιατί δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες σαν την σημερινή και τα χαίρονται μόνο οι τραπεζικοί όμιλοι που τα διαχειρίζονται;

Φταίει λοιπόν η συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί η σημερινή διοίκηση, η πολιτική που ακολουθεί πιστά ο κ. Ζαμάνης, η ίδια που ακολουθούσε και ο κ. Καλαφατέλης, η ίδια που μπορεί να ακολουθήσει και το αυριανό «καλό παιδί» που μπορεί να αναλάβει την διοίκηση του δήμου. Φταίει η πολιτική που επιβάλλουν τα μνημόνια, η πολιτική του Καλλικράτη που επιβάλλει στους δήμους να λειτουργούν με την λογική της ανταποδοτικότητας. Την πολιτική που λέει “για να δώσεις πρέπει να πάρεις τουλάχιστον όσα έδωσες”. Έτσι δεν θα αγοράσει εκχιονιστικά μηχανήματα, δεν θα αγοράσει σκουπιδιάρικα, δεν θα αγοράσει αρπάγες, δεν θα προσλάβει προσωπικό, ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ.

Θα κερδίζει ο εργολάβος για υπηρεσίες που ο δήμος μπορεί να τις παρέχει στον δημότη καλύτερα και φθηνότερα.

Να προσέχουν οι άλλες παρατάξεις των «προθύμων της επόμενης ημέρας» μια καταγγελία σήμερα δεν κοστίζει τίποτα, τις έκανε και ο κ. Ζαμάνης όταν ήταν αντιπολίτευση, την ίδια πολιτική έχουν δεσμευτεί ότι θα ακολουθούν, το δείχνουν οι προκάτοχοί τους, οι σύμμαχοί τους, τα προγράμματά τους, δεν εναντιώνεσαι στον «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη», την πολιτική αυτή θα εφαρμόσεις, θα τα πληρώνει ΟΛΑ ο λαός.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου καταγγέλλει την σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Υπάρχει άλλος τρόπος διαχείρισης του δήμου, αρκεί να δώσεις μάχη ενάντια στην πολιτική αυτή, να προσλάβεις προσωπικό, να καλυφθούν οι κενές θέσεις, να ανανεώσεις τον στόλο οχημάτων και μηχανημάτων αξιοποιώντας τα χρήματα που έχεις ήδη εισπράξει από τα δημοτικά τέλη για τον λόγο αυτό.

Αυτή είναι και η πολιτική που ακολουθούν οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη και στην Ικαρία.

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΣ,

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ.

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ