logo


Χιόνια, χαρμολύπη και χρέος

Δεύτερη μέρα αποκλεισμού για πολλούς από τους συμπολίτες μας. Χαρά για κάποιους που το αντιμετωπίζουν με διάθεση χαλαρή ως συνέχεια των διακοπών. Λύπη για τους υπόλοιπους που έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και ευθύνες. Απογοήτευση για την λειτουργία του δημοτικού μηχανισμού, που προφανώς, από τα παράπονα που εκφράζονται με πολλούς τρόπους, δεν λειτούργησε όπως είχε υποχρέωση να λειτουργήσει.

Χρέος όλων μας να δούμε την μεγάλη εικόνα και να μάθουμε από αυτή. Ευθύνη όλων μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας όπως και τεράστια υποχρέωση να δώσουμε συγχαρητήρια και ένα ειλικρινές «Ευχαριστώ» σε όλες τις εθελοντικές ομάδες που συνδράμουν «ή» και αποκλειστικά πολλές φορές, είναι αυτοί που δίνουν τις λύσεις.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες και έχουν παρελθόν, παρόν και δυστυχώς, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και τακτικές, θα έχουν και μέλλον. Η αλαζονεία της εξουσίας και η παγιωμένη τακτική «εμείς τα ξέρουμε όλα» οδηγούν σε παρόμοια αποτελέσματα.

Χιόνια, παγετός, πλημμύρες, φωτιές, είναι φυσικά φαινόμενα, που για την αντιμετώπιση των αρνητικών τους επιπτώσεων, απαιτούν καθολικές συνεργασίες, εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης, τεχνοκρατική αντιμετώπιση, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Είναι σίγουρα ότι υπάρχουν μεμονωμένοι ¨υπεύθυνοι¨ που κάνουν ότι μπορούν… όμως με ατομικές προσπάθειες χωρίς συντονισμό και συνεργασία τα αποτελέσματα θα είναι μεμονωμένα και όχι καθολικά.

Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν και ειδικά εμείς οι ασχολούμενοι με την τοπική αυτοδιοίκηση, που πρέπει να νοιώθουμε ότι ασκούμε κοινωνικό λειτούργημα.

Κωστής Κουριδάκης

Επικεφαλής Δ.Κ. ΕΥΠΟΛΙΣ