logo


Χωρίς δυνάμεις και χωρίς καμιά υποστήριξη προσπαθούσαν οι εθελοντές του κλιμακίου Κρυονερίου να βοηθήσουν την περιοχή στη διάρκεια της σφοδρής χιονόπτωσης, όπως δηλώνουν σε σχετική σημερινή ανάρτησή τους στο facebook. Τονίζουν επιπλέον πως για τις επιλογές και τις πρωτοβουλίες των αιρετών, οι ίδιοι- και όλοι οι εθελοντές- δεν είναι υπεύθυνοι, ενώ βρίσκονται κάθε φορά στις θέσεις τους με δική τους πρωτοβουλία:

Αγαπητοί μας συμπολίτες

Από την Δευτέρα το απόγευμα που ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ομάδα του ΣΠΠΕΚ και οι εθελοντές με όλες μας τις δυνάμεις και χωρίς καμία συνδρομή και καμία υποστήριξη προσπαθούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση στο Κρυονέρι.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι το όχημα Κρυονέρι 1 που βλέπετε στην φωτογραφία και το οποίο έχει εξοπλιστεί με μαχαίρι και αλατιέρα, δεν είναι όχημα που το διαχειριζόμαστε εμείς σαν ομάδα όλη την ημέρα.

Έχει εξοπλιστεί με αυτό το σύστημα με έξοδα και δαπάνες του Δήμου Διονύσου ο οποίος Δήμος θεωρεί σαν ανώτερη αρχή ότι μπορεί να διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά το όχημα αυτό. Είναι δικαίωμά του και εμείς εκεί δεν έχουμε λόγο.

Κατά συνέπεια με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου, για το Κρυονέρι από το πρωί στις 6 μέχρι το βράδυ στις 10 περίπου το επανδρώνουν δημοτικοί υπάλληλοι και μόνο, μετά από σχετική απόφαση του Δήμου. Ουσιαστικά το αυτοκίνητο αυτό μαζί με δυο JCB εξυπηρετεί το Κρυονέρι.

Από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί το δουλεύουμε εμείς με δική μας ευθύνη, χωρίς στήριξη από το Δήμο, με δική μας πρωτοβουλία προκειμένου να κρατήσουμε τους κεντρικούς δρόμους του Κρυονερίου ανοικτούς. Είναι ένα όχημα που απαιτεί δίπλωμα επαγγελματικής κατηγορίας λόγω του μαχαιριού και δυστυχώς επαγγελματίες οδηγοί στο κλιμάκιο δεν υπάρχουν πολλοί.

Αυτό πρέπει να το γνωρίζετε, όπως και να γνωρίζετε ότι εμείς δεν είμαστε Δήμος είμαστε εθελοντές, που αφήνουμε τις δουλειές μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας, το ξεχιόνισμα των σπιτιών μας αν θέλετε, για να βοηθήσουμε το χωριό και τους συμπολίτες μας. Αν έχετε και όποια παράπονα έχετε, να μην τα απευθύνετε σε εμάς αλλά στην Τοπική Κοινότητα και στο Δήμο.

Αν χρειαστείτε βοήθεια για μεταφορά προσώπων για φάρμακα και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για να είστε ασφαλείς, σαφώς και είμαστε δίπλα σας.

Επίσης αν αποφασίσετε ότι θέλετε να βοηθήσετε τον τόπο σας ελάτε να μιλήσουμε και θα δείτε ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως μερικοί θέλουν να τα παρουσιάζουν. Είμαστε εκεί γιατί το θέλουμε το κάνουμε με δική μας πρωτοβουλία και δική μας οικονομική επιβάρυνση και δεν μας το επιβάλλει ούτε μπορεί να μας το επιβάλει κανείς.

Και μην ξεχνάτε. Ο ΣΠΠΕΚ και γενικώς οι εθελοντές δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές και τις πρωτοβουλίες των αιρετών.

Η ομάδα του ΣΠΠΕΚ