logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε και υπερψήφισε έναν ακόμη αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που τον βάφτισε τον «πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό». Έχει ως βασικό στόχο να εξοικειώσει τον λαό με τις μειωμένες απαιτήσεις. Να βάλει ως μέτρο ζωής όχι τις δικές του σύγχρονες ανάγκες και την ανάκτηση όλων όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τις αντοχές και τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας.

Παράλληλα την ίδια χρονική περίοδο η δημοτική αρχή του κ. Ζαμάνη, υπερψήφισε έναν ακόμη αντιλαϊκό δημοτικό πρϋπολογισμό. Έναν προϋπολογισμό που σέβεται απόλυτα το μεσοπρόθεσμο, την επιτροπεία και επιβάλλει πλεονασματικούς ή τουλάχιστον ισοσκελισμένους δημοτικούς προϋπολογισμούς. Αυτό σημαίνει οτι οι δημότες προκειμένου να έχουν μια σειρά από υπηρεσίες (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, κοινωνικές υπηρεσίες, σχολεία κ.λπ.) θα πρέπει να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν την εκάστοτε δημοτική αρχή που υπηρετεί  αυτή την πολιτική είτε με φόρους, είτε με την παράδοση ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών σε εργολάβους με σκοπό την μεγιστοποίηση των κερδών τους. Ο προϋπολογισμός πέρασε με τις ψήφους τις πλειοψηφίας.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν στο σημείο να διαφημίζουν τον κρατικό προϋπολογισμό ως τον «πρώτο χωρίς σφιχτή επιτροπεία και με χαλαρωμένους μνημονιακούς όρους». Ας λογοδοτήσουν στους δημότες, όλοι οι νυν και μελλοτικοί δήμαρχοι και μελλοντικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν την διάταξη περι «απελευθέρωσης των πλειστηριασμών» μέχρι και πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και το κράτος.

Αυτό το άθλιο παιχνίδι που ξεκινάει από την κεντρική πολιτική σκηνή, μεταφέρεται και στον δήμο και κορυφώνεται σε προεκλογικές περιόδους όπως σήμερα με σκοπό να εγκλωβίσουν ψηφοφόρους στην λογική του «καλύτερου διαχειριστή της φτώχιας».

Παντού, όπως και στην περίπτωση του Δήμου Διονύσου, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα όσο και αν ψάξουν δεν πρόκειται να βρουν διαφορές μεταξύ τους. Την διαφορά μπορούμε να την κάνουμε εμείς οι ίδιοι, με την συμμαχία και τον αγώνα μας  για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

ï Διεκδικούμε τα παράνομα παρακρατηθέντα χρήματα του ελληνικού λαού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ)

ï Οι δήμοι να υπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών και να μην εξυπηρετούν τα κέρδη των εργολάβων και των επιχειρηματιών.