logo


Η τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Δροσιάς Λ. Κανακάρη εξελέγη κατά πλειοψηφία Πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τη χθεσινή (18/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, που κλήθηκε να ορίσει Διοικητικό Συμβούλιο και να εκλέξει Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής για το διάστημα μέχρι τη λήξη της παρούσας δημοτικής θητείας, στις 31 Αυγούστου 2019. Στη θέση της Αντιπροέδρου εξελέγη η Μ. Πολίτη- Παπάζογλου, που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εκλεγεί με την αντίστοιχη διαδικασία στο ίδιο αξίωμα για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κ. Κανακάρη θεωρείται πως προέρχεται από το στενό περιβάλλον του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη και  αντικαθιστά τη δημοτική σύμβουλο Ε. Καγιαλή, που είχε εκλεγεί στο αξίωμα της Προέδρου τον Ιούνιο του 2016 και παραμένει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο ως αναπληρωματικό μέλος. Προερχόμενη από το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού της Δροσιάς η κ. Κανακάρη είχε πρωτοστατήσει στις κινήσεις και τις ενέργειες όσων γονιών πίεζαν για την επιστροφή του σχολείου- από του Καργάκου, όπου φιλοξενούνταν μέχρι και τον Ιούνιο του 2016- στην “έδρα” του, στην οδό Αργυρουπόλεως, σε κτήριο που ήταν εγκατελελειμμένο επί χρόνια και ανακαίνισε η παρούσα Δημοτική Αρχή. Το τελευταίο διάστημα ήταν στενή συνεργάτις της απελθούσας Προέδρου, προφανώς προετοιμαζόμενη για τα νέα καθήκοντά της.

Αξίζει να σημειωθούν εδώ και τα παρακάτω:

*Με τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επικεφαλής και στις δυο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Διονύσου εκλέγονται πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του αιρετού (σ.σ. Πρόεδρος στη Δευτεροβάθμια εξελέγη και πάλι προ ημερών ο Α. Δελαγραμμάτικας), προερχόμενα και τα δυο από τη Δροσιά.

*Πολλά μέλη που προτάθηκαν από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ορίσθηκαν στα Διοικητικά Συμβούλια και των δυο Σχολικών Επιτροπών, όπως για παράδειγμα η δημοτική σύμβουλος Μ. Τσαμπαρλή, γραμματέας στη Β’Βάθμια και μέλος στην Πρωτοβάθμια, η τοπική σύμβουλος στην Άνοιξη Μ. Πολίτη- Παπάζογλου, Αντιπρόεδρος και στα δυο Διοικητικά Συμβούλια, η δημοτική σύμβουλος Σ. Ντούντα, μέλος και στα δυο Διοικητικά Συμβούλια, ομοίως και ο δημοτικός σύμβουλος Β. Τσαγκαράκης που είναι αναπληρωματικό μέλος και στα δυο Δ.Σ. αλλά και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ομοίως και ο Δ. Ράικος που είναι και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και τακτικό μέλος στην Πρωτοβάθμια και αναπληρωματικό στη Β’Βάθμια Σχολική Επιτροπή, ομοίως και ο τοπικός σύμβουλος στη Δροσιά Στ. Ουσταμπασίδης, τακτικό μέλος στη μία και αναπληρωματικό στην άλλη. Μέλη, επιπλέον, στα Διοικητικά Συμβούλια και των δυο Σχολικών Επιτροπών είναι οι δημότες Μ. Κιουλάνης και Αλ. Νάσιος, άπαντες προταθέντες από τη Δημοτική Αρχή.