logo


Απόφαση, χωρίς ακόμη να έχει συγκροτηθεί σε Σώμα το Διοικητικό της Συμβούλιο, πήρε χθες Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου η Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, με το θέμα- που συζητήθηκε προ Ημερησίας Διατάξεως- να αφορά στην προμήθεια γάλακτος για τις σχολικές καθαρίστριες. Πιο συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίασή της η Σχολική Επιτροπή πρώτο πρώτο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη είχε τη συγκρότησή της σε Σώμα και την εκλογή Γραμματέα, απαραίτητη προϋπόθεση για να ληφθούν εν συνεχεία έγκυρα οι όποιες αποφάσεις.

Εντούτοις η Σχολική Επιτροπή, προ Ημερησίας Διατάξεως, άρα και πριν να συγκροτηθεί σε Σώμα, αποφάσισε την προμήθεια γάλακτος για τις σχολικές καθαρίστριες, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο, θέτοντας την απόφαση σε άμεσο κίνδυνο προσβολής ως προς την εγκυρότητά της.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση παρίσταντο ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μια δημοτική σύμβουλος με πολύχρονη εμπειρία περί τα κοινά, η Σ. Ντούντα, ένας Αντιδήμαρχος, ο Παιδείας Π. Τσούκας, άλλη μια δημοτική σύμβουλος, η Μ. Τσαμπαρλή, που εν συνεχεία εξελέγη Γραμματέας του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής, καθώς και ο Πρόεδρος Α. Δελαγραμμάτικας, που βρίσκεται στη θέση αυτή από τον Ιούνιο του 2016.

Όλοι οι παραπάνω, με την εμπειρία τους, (όφειλαν να) γνωρίζουν πως οι Σχολικές Επιτροπές λειτουργούν κατ’ αναλογία προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Και αν αυτό δεν έχει συγκροτηθεί σε Σώμα, αποφάσεις δεν παίρνονται. Έτσι συμβαίνει και στις Επιτροπές του Δήμου, έτσι συμβαίνει στους Συλλόγους Γονέων, έτσι συμβαίνει στους Αθλητικούς Συλλόγους, έτσι συμβαίνει παντού.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως οι αποφάσεις των Σχολικών Επιτροπών για την προμήθεια γάλακτος θα συνοδεύουν τη μελέτη και τους όρους διακήρυξης του δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την Προμήθεια Φρέσκου Παστεριωμένου Γάλακτος για το προσωπικό του ∆ήμου ∆ιονύσου για το έτος 2019, θέμα που συζητήθηκε και αποφασίστηκε σήμερα Τρίτη 18/12 στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.