logo


Από δυο παραιτήσεις συνοδεύτηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, με τη νέα σύνθεσή του, μετά και από τη σχετική, πρόσφατη, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, με την έναρξη της συνεδρίασης σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, την παραίτησή τους υπέβαλαν γραπτώς οι Διευθύντριες των Γυμνασίων Άνοιξης και Δροσιάς Ε. Κρεμμύδα και Ειρ. Πολίτη αντιστοίχως. Στην πανομοιότυπη επιστολή τους οι δυο Διευθύντριες υπογραμμίζουν την υπηρεσιακή υποχρέωση που τους καλεί να συμμετέχουν στη Σχολική Επιτροπή με στόχο τη διεκπαραίωση των αιτημάτων των σχολείων και τη βελτιστοποίηση των συνθηκών εκπαίδευσης στην πόλη μας. Η συμμετοχή τους αυτή, που απαιτεί προσωπικό χρόνο, και που θα έπρεπε να γίνεται σε περιβάλλον και κλίμα ασφάλειας, εντούτοις συνοδεύεται από φόβο για ενδεχόμενες καταγγελίες και αγωγές, σημειώνουν οι δυο καθηγήτριες, αρνούμενες το διορισμό τους. Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέδειξε η Οδός Διονύσου πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο των αγωγών που οι νυν Σχολικές Επιτροπές έχουν ασκήσει για την οικονομική διαχείριση στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας, εναγόμενοι έχουν βρεθεί δάσκαλοι και καθηγητές που συμμετείχαν στα Διοικητικά Συμβούλια την περίοδο 2013-2015. Μπροστά σ’αυτή την κατάσταση η τοπική ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει απολύτως τους συναδέλφους καθηγητές και καλεί τα μέλη της να παραιτηθούν από τη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης του Διονύσου «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδικαιολόγητη και άδικη δίωξη» συναδέλφου.

Παρούσα σήμερα και εκ μέρους της Διευθύντριας του Γυμνασίου Δροσιάς, η κ. Κρεμμύδα, αφού διάβασε την επιστολή δήλωσε πως- μέχρι η Διεύθυνση Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης να ορίσει κάτι διαφορετικό- η ίδια και η κ. Πολίτη ακολουθούν την παρότρυνση του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών. Για το ίδιο θέμα πάντως απάντηση από τη Διεύθυνση, που έχει ενημερωθεί σχετικά, δεν έχει φθάσει ακόμη στο Δήμο, σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου της Επιτροπής Α. Δελαγραμμάτικα, που έκανε μεν δεκτές τις επιστολές, όχι όμως και τις παραιτήσεις των δυο Διευθυντριών.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική για τις Σχολικές Επιτροπές. Έτσι μετά από την παραίτηση των δυο Διευθυντριών, οι θέσεις τους θα πρέπει να πληρωθούν από τους αναπληρωματικούς τους, εν προκειμένω τον Ι. Μαγκανιώτη από το Λύκειο Διονύσου και την Κ. Μαγκανιώτη από το Λύκειο Αγ. Στεφάνου. Σε περίπτωση άρνησής τους, προσκαλούνται οι αμέσως επόμενοι σε αρχαιότητα Διευθυντές μέχρις ότου κάποιοι να αποδεχθούν τον ορισμό τους. Πρόβλημα, όπως συζητείτο σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης, θα υπάρξει αν όλοι οι καθηγητές αρνηθούν να συμμετάσχουν, ακολουθώντας την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που μιλάει για διασυρμό και εξουθένωση λόγω ανύπαρκτων κατηγοριών αλλά και για οικονομική αφαίμαξη των εναγομένων συναδέλφων.