logo


Με βιντεάκι που αναρτήθηκε σήμερα Σάββατο 15/12 στον τοίχο της στο facebook, η δημοτική παράταξη Εύπολις καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη καταπάτηση ρεμάτων και ελεύθερων χώρων στο Δήμο Διονύσου, και συγκεκριμένα στο Σπατατζίκι, παρά τις σχετικές καταγγελίες τόσο προς το Δήμο, όσο και προς την Περιφέρεια Αττικής:

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Σήμερα, Σάββατο 15 Δεκέμβρη, στελέχη της δημοτικής παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ επισκέφτηκαν χώρο παράνομης απόθεσης αδρανών αποβλήτων, ο οποίος λειτουργεί εδώ και χρόνια πλησίον της κεραίας της ΕΡΤ στο Σπατατζίκι του Αγίου Στεφάνου.

Η διαμορφωμένη κατάσταση δεν είναι καινούργια. Προηγούμενες καταγγελίες έγιναν από δύο δημότες Διονύσου το 2016 στο Δήμο Διονύσου και στην Περιφέρεια Αττικής. Σήμερα πλέον, όχι μόνο δεν έχει αναταχθεί η κατάσταση, αλλά επιπλέον έχει γίνει πολύ χειρότερη.

Η απόθεση των αδρανών υλικών συνεχίζεται και το μπάζωμα του ρέματος δίπλα γίνεται ολοένα και εντονότερο.

Ο Δήμος Διονύσου κρύβεται πίσω από το νόμο που υποχρεώνει την Περιφέρεια στην αστυνόμευση των ρεμάτων. Από την άλλη, η Περιφέρεια με βασική ευθύνη των συμ-βούλων της που εκλέγονται στο Δήμο Διονύσου, δεν έχει κάνει τίποτα. Μήπως όμως η Δημοτική Αρχή γνωρίζει τους υπεύθυνους και με τη στάση της συγκαλύπτει την κατάσταση;

Στη Δημοτική Παράταξη «Εύπολις» θεωρούμε καθήκον και δικαίωμα του Πολίτη την υπεράσπιση των ελεύθερων, δημόσιων χώρων από τις καταπατήσεις που αν δεν ενθαρρύνει, τουλάχιστο συγκαλύπτει τόσο η παρούσα όσο και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Mηδενική ανοχή στους παρανομούντες

Η προάσπιση των ελεύθερων χώρων και των ρεμάτων είναι υποχρέωση και δικαίωμα των πολιτών.

Η Δημοτική Κίνηση «Εύπολις» καταγγέλλει σε όλες τις Αρχές και κυρίως στους πολίτες του Δήμου Διονύσου τη συνεχιζόμενη παρανομία.