logo


Σκληρή ανακοίνωση- καταγγελία εξέδωσε η Ένωση Γονέων Διονύσου αναφορικά με τις αγωγές που έχουν ασκηθεί σε βάρος εκπαιδευτικών και γονιών, οι οποίοι συμμετείχαν ως μέλη στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας, και συγκεκριμένα τη διετία 2013-2014. Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, οι εν λόγω αγωγές στρέφονται κατά 14 προσώπων, από τα οποία εννέα συμμετείχαν στις Σχολικές Επιτροπές με την ιδιότητα του γονιού, του εκπαιδευτικού και του εκπροσώπου παράταξης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο έλεγχος για τα οικονομικά των Επιτροπών ξεκίνησε όταν η εκπρόσωπος τότε της Ένωσης εντόπισε διαχειριστικά κενά στη Β’Βάθμια Σχ. Επιτροπή. Εντούτοις η ίδια σήμερα βρίσκεται εναγόμενη για πλημμελή έλεγχο! Εναγόμενοι είναι επιπλέον οι 2 Πρόεδροι, οι 2 Αντιπρόεδροι, καθώς και η λογίστρια της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ανακοίνωση επέδωσε στη Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Πρόεδρός της Λ. Μαγκλάρα πριν από την έναρξη της χθεσινής- 14/12- συνεδρίασής της, όπου συζητήθηκε η έγκριση του απολογισμού της Επιτροπής για το 2014, ένα από τα επίμαχα έτη. Η εισήγηση της Προέδρου της Επιτροπής Ε. Καγιαλή ήταν να εγκριθεί ο απολογισμός, και το κλείσιμο των βιβλίων της ίδιας χρονιάς, με επιφύλαξη, μια που βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο ο διαχειριστικός έλεγχος, όσο και η εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά στα γραφεία των Επιτροπών το Πάσχα του 2015. Την επιφύλαξη στοιχειοθέτησε και ο λογιστής Α. Ιωάννου που ήταν παρών στη χθεσινή συνεδρίαση, υποστηρίζοντας πως το υλικό που σώθηκε από τη φωτιά μπόρεσε εν μέρει μόνο να αποδώσει την εικόνα για την οικονομική διαχείριση εκείνων των χρόνων. Υπενθυμίζεται πως με επιφύλαξη, και για τους ίδιους λόγους, έχει ήδη εγκριθεί από τη Σχολική Επιτροπή και ο απολογισμός της χρήσης του 2015.

Απαντώντας πάντως στην ανακοίνωση η κ. Καγιαλή επικαλέστηκε τη νομοθεσία για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που καθιστά όλα τα μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων- και όχι μόνο το Προεδρείο- υπεύθυνα για τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων.

Η καταγελία της Ένωσης έχει ως εξής:

Διόνυσος, 14 Δεκεμβρίου

Την στιγμή που Γονείς και Εκπαιδευτικοί διώκονται αστικά και ποινικά για οικονομικές διαφορές που αφορούν πρώην προέδρους, αντιπροέδρους και λογιστές (απόλυτα υπεύθυνους με βάση το νόμο που διέπει τα ΝΠΔΔ) την ίδια στιγμή καλούνται τα μέλη της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής να ψηφίσουν με ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ την οικονομική διαχείριση του 2014.

Καμία Επιφύλαξη!!!

Δεν συμμετέχουμε και καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη παρωδία.

Γονείς και εκπαιδευτικοί της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας σχολικής επιτροπής διώκονται, χαρακτηρίζονται, διασύρονται, απειλούνται με πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με «λέρωμα» και στοχοποίηση.

Όσοι ανήκουν δε στο δημόσιο, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί ποινικοποιούνται γιατί συμμετείχαν εκ του νόμου, στα συγκεκριμένα όργανα διεκδικώντας την βέλτιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Κατηγορούνται μαζί με γονείς για ελλιπή έλεγχο!!!

Ποιος έλεγχος;

Ελεγκτικός Μηχανισμός είναι οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές με τις πλειοψηφίες τους.

Η Ένωση Γονέων, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και η ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων) θα μπουν μπροστά στηρίζοντας τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς που διώκονται.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των αγωγών που αφορούν γονείς και εκπαιδευτικούς.