logo


Για πολλοστή φορά το θέμα της αποχέτευσης- και της ελλιπούς ενημέρωσης των παρατάξεων- ήρθε σε εκτός Ημερησίας Διατάξεως ερωτήσεις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας στη χθεσινή(11/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τόσο ο Στ. Κριεμάδης από την Ενωτική Πρωτοβουλία, όσο και ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο αλλά και ο Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου ζήτησαν την επανενεργοποίηση της διαπαραταξιακής Επιτροπής, με στόχο τη σταθερή και περιοδική ενημέρωση αναφορικά με την πορεία του έργου.

“Πέρασαν μήνες από την υποκατάσταση του ΤΟΞΟΤΗ αλλά ουσιαστική πρόοδο στο έργο δεν έχουμε δει”, τόνισε ο κ. Φωτάκης, προσθέτοντας μάλιστα πως οι προβλέψεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικου κατά το πρόσφατο παρελθόν, για δεκάδες συνεργείων του ΑΚΤΟΡΑ που θα δούλευαν σε αντίστοιχα μέτωπα, δεν έχουν επαληθευθεί.

Τον ίδιο προβληματισμό εξέφρασε και ο κ. Ζυγούνας που κάλεσε με τη σειρά του τον Αντιδήμαρχο να ενημερώσει τις παρατάξεις για την πορεία των εργασιών το τελευταίο δίμηνο.

Όσο για τον κ. Κριεμάδη, που άνοιξε τον κύκλο των ερωτήσεων, αναφέρθηκε στην αποχέτευση με αφορμή επιστολή του Δημάρχου που συνοδεύει τους λογαριασμούς ύδρευσης και η οποία “γεμάτη προπαγάνδα” όπως είπε, μιλάει για αναληθή ποσοστά εκτέλεσης του έργου και πλασματικό αριθμό ενεργών συνεργείων.

Εντύπωση, τέλος, προκάλεσε η αντίδραση του Αντιδημάρχου που επέλεξε να απαντήσει μόνο στο συνάδελφό του από την Ενωτική Πρωτοβουλία, κατηγορώντας τη μείζονα μειοψηφία ως όψιμο τιμητή, μια πως ως Δημοτική Αρχή το 2014, τρεις ημέρες πριν να παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου υπέγραψε σύμβαση (σ.σ. με τον ΤΟΞΟΤΗ) όπου δεν προβλέπονται ποινικές ρήτρες για τον εργολάβο, ενώ πριν από 6 μήνες καταψήφισε την υποκατάσταση, που εξασφάλιζε τη συνέχιση του έργου από τον ΑΚΤΟΡΑ. Παραδέχτηκε, εντούτοις, πως ο νέος εργολάβος καθυστέρησε στην αρχή, αλλά “στο τέλος του μήνα, να μετρήσουμε τα συνεργεία κι αν δεν τα βρούμε δέκα, εγώ θα παραιτηθώ” είπε ο κ. Ράικος, αποφεύγοντας πάντως να δεσμευθεί, ή έστω να ανταποκριθεί, στο αίτημα για την επανενεργοποίηση της διαπαραταξιακής Επιτροπής.

Υπογράμμισε τέλος πως σήμερα Τετάρτη 12/12 στην Οικονομική Επιτροπή θα έρθει προς έγκριση η δημοπράτηση του υπολοίπου τμήματος της Δροσιάς (σ.σ. προφανώς εκτός ημερησίας Διατάξεως, μια που τέτοιο θέμα δεν αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου), έτοιμη για δημοπράτηση είναι και η μελέτη της Άνοιξης και μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα δημοπρατηθεί και ο Άγ. Στέφανος.