logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, η δημοτική αρχή έφερε με καθυστέρηση εβδομάδων το θέμα για την τέταρτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου Διονύσου, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τα κονδύλια για την πληρωμή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων των εργαζόμενων του δήμου που οφείλονται.

Θυμίζουμε ότι μετά από την πίεση των εργαζόμενων του Δήμου και μετά από παρέμβαση και της Λαϊκής Συσπείρωσης, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου με τις ψήφους της αντιπολίτευσης αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση 105/2017 του Ειρηνοδικείου Μαραθώνα που δικαίωνε τις απαιτήσεις των εργαζόμενων.

Η διοίκηση του δήμου με ενορχηστρωτή τον δήμαρχο έκανε μπαλάκι τους εργαζόμενους μέσα στις υπηρεσίες του δήμου για να καταλήξουν στο ακριβές ποσό που πρέπει να πληρωθεί και αν χρειάζεται ή όχι αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Τελικά αφού κατέληξε ότι χρειάζεται αναμόρφωση για να μπορεί να εκταμιευθεί το τελικό ποσό των 400.000€, η έγκριση της αναμόρφωσης καθυστέρησε αφού έπρεπε να εγκριθεί και από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Από το συνημμένο έγγραφο 4084726/11/2018 της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού προκύπτει ότι από το συνολικό ποσό των οφειλομένων στους εργαζόμενους, η αναμόρφωση αφορά 115.000€ ενώ τα υπόλοιπα 300.000€ υπάρχουν στον προϋπολογισμό και θα μπορούσαν να έχουν δοθεί στους εργαζόμενους εδώ και καιρό ως πρώτη δόση.

Αυτό προτάθηκε από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην συνεδρίαση της Τρίτης, εκπροσωπώντας το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας. Η δημοτική αρχή αφού αρνήθηκε να φέρει το θέμα προ ημερήσιας διάταξης και να πάρει πολιτική απόφαση, αποκάλεσε  μέσω του ίδιου του δημάρχου «πάτρωνα» των εργαζόμενων την  Λαϊκή Συσπείρωση και κατηγόρησε την Λαϊκή Συσπείρωση ότι επαναφέρει το θέμα για να πάρει «ψηφαλάκια». Μάλιστα η Δημοτική Αρχή εφάρμοσε την ίδια τακτική στέλνοντας τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου να ρωτήσουν αν είναι νόμιμο να εκταμιευθούν τα χρήματα!

Η κοροϊδία βγάζει μάτι, η Δημοτική αρχή δεν μπορεί να χωνέψει ότι αναγκάστηκε να δώσει τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων. Τα χρήματα θα δοθούν με βάση την δικαστική απόφαση, τοκίζονται όμως, και τους τόκους τους πληρώνουν οι δημότες του δήμου.

ï Απαιτούμε άμεση εκταμίευση των δεδουλευμένων όπως προβλέπει η δικαστική απόφαση.

ï Καλούμε τους εργαζόμενους σε περαιτέρω οργάνωση και κλιμάκωση  του αγώνα τους, να σταματήσει την εκδικητική στάση της δημοτικής αρχής.