logo


Και την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, με 24 και 6 θέματα αντιστοίχως. Δυο από αυτά μάλιστα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, μια που είναι σχετικά με το δημοτικό περίπτερο επί της Μ. Κυδωνιών, αλλά και με τα τετράγωνα ΑΛΦΑ, υπόθεση που μετράει κιόλας 23 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα:

Την προσεχή Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 24 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Από αυτά, τα 9 αφορούν σε αποδοχή δωρεών φορέων, εταιρειών κ.λπ. προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ δυο, που αφορούν σε διαγωνισμούς για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου, έρχονται εκ μεταφοράς από την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, οπότε και είχαν αποσυρθεί από τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη.

Όσο για τα υπόλοιπα:

*Από τις αρχές Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από την εισήγηση της Αντιδημάρχου Οικονομικών Α. Ακριτίδου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε απορρίψει τον πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας που είχε υποβάλει ο Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας Θ. και Δ. Κυριακίδου. Ο πίνακας, διορθωμένος, επανέρχεται σχεδόν τρεις μήνες αργότερα για έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή, εν συνεχεία από το Δημοτικό Συμβούλιο, και τέλος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

*Χωρίς παρατηρήσεις για απαιτούμενες τυχόν διορθώσεις, το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ επέστρεψε τον Προϋπολογισμό του Δήμου, ο οποίος για το 2019 ανέρχεται ισοσκελισμένος στο ποσόν των 70 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, και αφού περάσει και από την Οικονομική Επιτροπή, αναμένεται ο άμεσος ορισμός της ημερομηνίας για τη διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία, για τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού.

*Εντύπωση προκαλεί, λίγο παρακάτω, το αίτημα του μισθωτή του δημοτικού περιπτέρου στο Διόνυσο, που ζητεί από την Οικονομική Επιτροπή να επανεξετάσει την πρόσφατη απόφασή της να τον κηρύξει έκπτωτο, επειδή δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Σε εκείνη τη συνεδρίαση μάλιστα, στις 14 Νοεμβρίου, ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε τονίσει χαρακτηριστικά πως με τόσα χρέη που έχουν σωρευτεί εκ μέρους του μισθωτή, “με την κήρυξή του ως έκπτωτου, μόνο καλό τού κάνουμε. Το μίσθωμα (σ.σ. 1000 ευρώ μηνιαίως) είναι υπερβολικό και κάθε μήνα η οφειλή θα μεγαλώνει”. Και ήταν η δική του- διπλή- ψήφος τελικά που καθόρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και της απόφασης για την έκπτωση, και εν συνεχεία έξωση του μισθωτή. Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω μισθωτής έχει φανεί ασυνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του έναντι του Δήμου επί σειρά μηνών, με αποτέλεσμα το χρέος του σήμερα να ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Υπόθεση που έρχεται από το 1995 ανακινεί το 21ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο την υπόθεση με τα τετράγωνα ΑΛΦΑ, που απασχολεί το “μικρό” Διόνυσο και εν συνεχεία τον καλλικρατικό Δήμο για 23 χρόνια. Πρόκειται για την τροποποίηση- επέκταση, ουσιαστικά- του Σχεδίου της παλιάς Κοινότητας Διονύσου, βάσει Νομαρχιακής Απόφασης του 1979. Με την απόφαση αυτή, διαμορφώθηκαν σε οικοδομικά τετράγωνα με την ένδειξη ΑΛΦΑ, χώροι χαρακτηρισμένοι ως κοινόχρηστοι στο Ρυμοτομικό Σχέδιο της περιοχής το 1962. Δεν δόθηκαν εντούτοις αλλού, αυτοί οι καταργημένοι κοινόχρηστοι χώροι. Το 1995 επί Κοινοταρχίας Σ. Σωτηρίου η Κοινότητα, τότε, Διονύσου, θεωρώντας τα ΑΛΦΑ ιδιοκτησία της, άσκησε διεκδικητικές αγωγές κατά ομάδες ιδιοκτητών που είχαν εντωμεταξύ προλάβει νόμιμα να αγοράσουν οικόπεδα στα επίμαχα τετράγωνα και να χτίσουν τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να θεηρηθούν ουσιαστικά καταπατητές. Η συντριπτική πλειονότητα των διεκδικητικών αγωγών έχουν περιέλθει σε «ύπνωση», ενώ ένας από αυτούς τους ιδιοκτήτες ζητεί την- επίσημη και ρητή πλέον- παραίτηση του Δήμου, με τη διαγραφή της διεκδικητικής αγωγής εναντίον του. Στη ροή του χρόνου, τα ΑΛΦΑ έχουν αποτελέσει αφορμή για μεγάλες εντάσεις τόσο στη Δημοτική Κοινότητα όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκορύφωμα τη μήνυση που στα τέλη του 2013 κατέθεσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Διονύσου κατά 25 δημοτικών συμβούλων, κατηγορώντας τους για απεμπόληση δημοτικής περιουσίας.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 9.30 το πρωί είναι η παρακάτω:

 Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 1: Υποβολή της αριθ. 17/2018 απόφασης του Δημοτικού Οίκου Ευγηρίας Δήμου Διονύσου «Θ. & Δ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ» «Αναμόρφωση της υπ΄ αριθ. 5/2018 απόφασης «Πίνακας Στοχοθεσίας οικ. έτους 2018, σύμφωνα με την 34587/05-07-2018 κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών» για επανυποβολή και έγκρισή του, κατόπιν της αριθ. πρωτ. 86501/28662/2-10-2018 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

ΘΕΜΑ 2: Σχέδιο προϋπολογισμού Δήμου ο.ε. 2019 και υποβολή προς ψήφισή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από τη γνώμη του παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου Διονύσου και των Νομικών Προσώπων αυτού για το έτος 2018-2019.

ΘΕΜΑ 4: Έγκριση Πρακτικού Συνοπτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια ανταλλακτικών συντήρησης και επισκευής μεταφορικών μέσων και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 5: Επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας –του συνοπτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια Εξέδρας Εκδηλώσεων» του Δήμου Διονύσου», συνολικού προϋπολογισμού 29.760,00€ συμπ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 6: Έγκριση όρων διακήρυξης δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου (οικοπέδου) για εγκατάσταση και λειτουργία μηχανήματος θρυμματισμού κλαδιών του Δήμου.

ΘΕΜΑ 7: Έγκριση πρακτικού, ανοικτού διαγωνισμού για την υπηρεσία «Φύλαξη κτιρίων εγκαταστάσεων και χώρων του Δήμου Διονύσου σύμφωνα με το άρθ. 21 παρ. 11 του ν.3731/2008» συνολικού προϋπολογισμού 406.000,00€.

ΘΕΜΑ 8: Έγκριση πρακτικού -κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη του συνοπτικού διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών «Μεταφοράς πολιτών, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις», συνολικού ποσού 74.358,63€, συμπ/νου ΦΠΑ.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 10: Αίτημα του μισθωτή Δημοτικού Περιπτέρου Διονύσου, για επανεξέταση της με αρ.: 437/2018 ΑΟΕ, περί έναρξης υλοποίησης διαδικασίας κήρυξης του ως «έκπτωτου» και έξωσης του και της λήψης μέτρων εξασφάλισης των απαιτήσεων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 11: Καθορισμός τελών για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Διονύσου για το έτος 2019, σύμφωνα με τον ενιαίο κανονισμό κατάληψης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Διονύσου (250/2017 ΑΔΣ).

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 12: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 13: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “Β. ΑΡΑΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 14: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “LIDL ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 15: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από ανώνυμο ιδιώτη για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 16: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 17: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΔΕΛΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 18: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “FRESH MEAT” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 19: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση κοινωνικών δομών του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 20: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την 70η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣγια ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 21: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

ΘΕΜΑ 22: ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΣΚΗΣΗΣ Ή ΜΗ ΕΝΔΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 23: Έγκριση μελέτης, κατάρτιση όρων διακήρυξης και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SMART CITIES, ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 24: Έγκριση μελέτης, κατάρτιση όρων διακήρυξης και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SMART CITIES, ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”».

Η συνεδρίαση της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι με τα παρακάτω θέματα:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Σύνταξη Ολοκληρωμένου Πλαισίου ∆ράσης (Ο.Π.∆.) ∆ήμου ∆ιονύσου ο.ε. 2019.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση, α) της μελέτης 05/2018 της ∆ιεύθυνσης Οικονομικών υπηρεσιών του τμήματος προμηθειών και διαχείρισης υλικών για «Προμήθεια ειδών καθαριότητας & ευπρεπισμού για τις ανάγκες των υπηρεσιών του ∆ήμου ∆ιονύσου και των ΝΠ∆∆, αυτού, για τα έτη 2018-2019, συνολικού προϋπολογισμού 77.131,96 συμπ. ΦΠΑ 24% (CPV): 39830000-9 – Α∆ΑΜ: 18REQ003903554 β) των όρων διακήρυξης του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού γ) την συγκρότηση της Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης Προσφορών του ∆ιαγωνισμού.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Μεταφοράς Ογκωδών Απορριμμάτων».

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Συντήρηση και Επισκευή Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και ∆εξαμενών Πόσιμου Νερού».

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Μελέτης και όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Ανταλλακτικών- Συντήρησης & Επισκευής Μεταφορικών Μέσων».

∆/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση α) της 25/2018 Μελέτης της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, β) των όρων διακήρυξης του δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και γ) την συγκρότηση της Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης Προσφορών του ∆ιαγωνισμού για την Προμήθεια Φρέσκου Παστεριωμένου Γάλακτος για το προσωπικό του ∆ήμου ∆ιονύσου για το έτος 2019.