logo


Η οδός Ευ. Πεντζερίδη, στον Άγ. Στέφανο, είναι γνωστή σε όλους τους δημότες και κατοίκους του Διονύσου. Εκεί βρίσκεται το Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και εκδηλώσεις, ομιλίες, συνεστιάσεις, καθώς και σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων του Δήμου. Εκεί, επίσης, στο ίδιο κτήριο, βρίσκονται και τα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Στεφάνου, ενώ φιλοξενούνται και μια σειρά υπηρεσιών του Δήμου, όπως το Δημοτολόγιο, το Ληξιαρχείο, η Δημοτική Αστυνομία κ.ά. Συνεπώς, οι επισκέπτες του κτηρίου επί της οδού Πεντζερίδη 3 είναι πολλοί και έρχονται από όλες τις γωνιές της πόλης, προς τις οποίες- αφού ολοκληρώσουν τη δουλειά τους- επιστρέφουν.

Χρησιμοποιώντας το δρόμο ως διπλής κατεύθυνσης. Με τη διαφορά πως η οδός Πεντζερίδη, βάσει εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης, είναι μονόδρομος με κατεύθυνση από τις γραμμές του τρένου προς Βορρά. Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε και εγκρίθηκε επί Δημαρχίας Δ. Σακελλαρίου και ίσχυσε τότε για κάμποσες εβδομάδες, για να εγκαταλειφθεί  λίγο αργότερα. Μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί, εντούτοις σ’ αυτήν παραπέμπει και επισήμως γνωμοδοτεί σχετικά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου.

Τη σχετική… αποκάλυψη έκανε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γρ. Ίσσαρης. Όπως ο ίδιος κατήγγειλε, κλήθηκε ως μάρτυρας σε Δικαστήριο που δίκαζε αυτοκινητικό ατύχημα στον εν λόγω δρόμο. Εκεί η Πρόεδρος της έδρας τού επέδειξε γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με την υπογραφή του Αντιδημάρχου Δ. Ράικου, που επιβεβαίωνε πως η οδός Πεντζερίδη είναι μονόδρομος, βάσει μελέτης! Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ίσσαρη, η Πρόεδρος τον επέπληξε γιατί, αν και δημοτικός σύμβουλος, αγνοούσε την κυκλοφοριακή αυτή ρύθμιση! 

“Δεν μπορείτε να βάλετε μερικές πινακίδες ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συνδημότες μας;” αναρωτήθηκε εύλογα τότε ο κ. Ίσσαρης, με το Δήμαρχο Διονύσου να απαντά πως οι σωστές πινακίδες θα μπουν άμεσα στο κέντρο του Αγ. Στεφάνου.

Τα παραπάνω διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 23 Οκτωβρίου. Από τότε έχει περάσει ενάμισης μήνας. Οι νέες πινακίδες, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, δεν έχουν μπει βέβαια, μια που η κυκλοφοριακή μελέτη δεν είναι εφαρμοσμένη. Έτσι παραμένει άγνωστο τι θα γνωμοδοτήσει η Τεχνική Υπηρεσία αν συμβεί εκ νέου ατύχημα εκεί ή στους γύρω δρόμους.