logo


Νέα επεισόδια στο σήριαλ της διαμάχης ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σταμάτας σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και προμηνύουν “θερμό” το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, με πρόσφατο Εξώδικό του στις 19 Νοεμβρίου ο Συνεταιρισμός καλούσε τη Δημοτική Αρχή να παραδώσει τα κλειδιά της αποθήκης του, όπου μέχρι και σήμερα ο Δήμος Διονύσου φυλάσσει καταχρηστικά, μηχανήματα και εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Για την παράδοση των κλειδιών είχε οριστεί η προηγούμενη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος Γ. Καλαφατέλη στο πρόσφατο (27/11) Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσε πως το εξώδικο είχε παραδοθεί στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να γνωμοδοτήσει αναλόγως.

Αντί όμως για συνάντηση και παράδοση των κλειδιών, την Παρασκευή το πρωί, και μια ώρα πριν να λήξει η προθεσμία, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γ. Κόκκαλης έλαβε από τη Δημοτική Αστυνομία σημείωμα του Δημάρχου, που ανέφερε ότι λόγω αντικειμενικής αδυναμίας η “παράδοση αντιγράφων κλειδιών” δεν ήταν δυνατόν να γίνει εκείνη την ημέρα και πως η Διοίκηση θα επικοινωνήσει για τη διευθέτηση του ζητήματος:

Η απάντηση του Συνεταιρισμού ήταν άμεση. Σε αντίστοιχο σημείωμά του θεωρεί “παρελκυστική” την τακτική της Διοίκησης, η οποία μάλιστα επιφέρει περαιτέρω ζημιά στη λειτουργία του, και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του:

Και αυτά ήταν όσα επωνύμως διαμείφθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Γιατί, όπως έχει καθιερωθεί πλέον στο Δήμο Διονύσου, υπάρχει και ανώνυμη πλευρά: Επιστολή χωρίς υπογραφές, με ύφος διφορούμενο- πότε παρακλητικό και πότε απειλητικό ανάλογα… με το γραφικό χαρακτήρα, ο οποίος ποικίλει από παράγραφο σε παράγραφο- βρήκαν οι κάτοικοι της Σταμάτας στα γραμματοκιβώτιά τους την περασμένη εβδομάδα. Με την επιστολή αυτή “ορισμένα μέλη του Συνεταιρισμού”, από τη μια πλευρά παρακαλούν να παραμείνει ο εξοπλισμός μέσα στην αποθήκη, ενώ από την άλλη πλευρά αμφισβητούν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Συνεταιρισμού πάνω στην αποθήκη αλλά και απειλούν ευθέως τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο:

 

Μετά και από τις παραπάνω εξελίξεις, μένει να δούμε αν ο  Αγροτικός Συνεταιρισμός συνεχίσει να δείχνει καλή θέληση μη θέλοντας να τραβήξει στα άκρα τη διαμάχη με τη Δημοτική Αρχή ή αποφασίσει να πάρει, εκείνος πλέον, την πρωτοβουλία των κινήσεων και να διεκδικήσει, και δικαστικά, την ιδιοκτησία του, προς όφελος της λειτουργίας του