logo


Συζητήθηκε επί μήνες, τόσο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσθαφαιρέθηκαν παράγραφοι και επισημάνσεις και τελικά ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο. Ο λόγος για τον Κανονισμό Λειτουργίας και Παραχώρησης των Πολιτιστικών Κέντρων του Δήμου Διονύσου, που για την έγκρισή του- ως κανονιστικής πράξης- απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία (σ.σ. τελικά εγκρίθηκε με 23 ψήφους). Ο οποίος- που ακόμη δεν είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου- στο άρθρο 3 αναφέρει ρητά πως στους χώρους των Πολιτιστικών Κέντρων δεν φιλοξενούνται bazaar-/μπαζάρ. Σαν κι αυτό που θα γίνει στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης γιορτής  του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς στις 16 Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώνει ήδη ο Σύλλογος Γονέων. Να υποθέσουμε πως ο χώρος ζητήθηκε και δόθηκε από τους αρμόδιους δημοτικούς φορείς, δηλαδή την Αντιδημαρχία και τη Δημοτική Κοινότητα; Και οι τελευταίοι συναίνεσαν; Εν τοιαύτη περιπτώσει, γιατί να συζητούνται και να ψηφίζονται οι όποιοι Κανονισμοί; Για να αποδεικνύεται, συχνά πυκνά, πως είναι για πέταμα;

Άρθρο 3.

Είδη εκδηλώσεων που δύνανται να φιλοξενηθούν

Τα είδη των εκδηλώσεων που δύνανται να φιλοξενηθούν σε όλες τις εγκαταστάσεις του Δήμου, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει απαραίτητα να χαρακτηρίζονται από ποιότητα, σοβαρότητα και υψηλό πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι σκοποί για τους οποίους υφίστανται οι αντίστοιχοι χώροι.

Σύμφωνα και με τα αναφερόμενα στο άρθρο 1 του παρόντος κανονισμού, δύνανται να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις όπως Πολιτιστικές εκδηλώσεις (του Δήμου, συλλογικών φορέων ή σε συνδιοργάνωση Δήμου και φορέων), Επιμορφωτικά προγράμματα ανηλίκων και ενηλίκων, Δημοτικά ή Διοικητικά Συμβούλια, Συνέδρια, Συμπόσια, Διαλέξεις, Ημερίδες, Παρουσιάσεις, Ομιλίες, Σεμινάρια και άλλα παρεμφερή είδη διοργανώσεων, Εκθέσεις Τέχνης, Συναυλίες, Φεστιβάλ, Θεατρικές – Μουσικές – Χορευτικές παραστάσεις, Κινηματογραφικές προβολές, αλλά και μεικτές πολιτιστικές εκδηλώσεις, Γενικές Συνελεύσεις τοπικών συλλογικών φορέων, κλπ.

Δεν φιλοξενούνται:

α) Parties

β) Συνεστιάσεις

γ) Ονομαστικές εορτές

δ) Κοπές πίτας στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού κέντρου Κρυονερίου.

ε) Κάθε είδους ιδιωτικής φύσης πρωτοβουλίες, που δεν συνάδουν με τους σκοπούς λειτουργίας των Πολιτιστικών κέντρων.

στ) Bazaar / Μπαζάρ.