logo


Με την παρουσία μόνο του Προέδρου και των δυο μελών από τις μειοψηφίες- αλλά κανενός εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής, είτε τοπικού είτε δημοτικού συμβούλου- πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας, με μοναδικό θέμα: “Καταγραφή προβλημάτων της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας”.

Η εισήγηση του Προέδρου Β. Πέππα είναι αποκαλυπτική: Η καταγραφή των προβλημάτων εκ μέρους του ξεκινά από την περισυλλογή των μπάζων της αποχέτευσης, περνά από την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, συνεχίζει με τα προβλήματα των οικονομικών μεταναστών που ζουν στη Σταμάτα και το πώς θα ενταχθούν στην τοπική κοινωνία, και καταλήγει με το νερό και την προβληματική μεταφορά των μαθητών.

Ανάλογη είναι και η λίστα που έθεσε, και υιοθετήθηκε και από την Γ. Χρήστου τοπική σύμβουλο της Νέας Πνοής για το Διόνυσο, ο Γ. Κόκκαλης εκ μέρους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που στην αρχή της τοποθέτησής του υπογράμμισε: “Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι  επί σχεδόν πέντε χρόνια της διοίκησης  των Ανοιχτών Οριζόντων, συζητάμε ακόμα την καταγραφή των προβλημάτων της Δ.Ε.Σταμάτας. Είχατε σημαία σας πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 ότι θα λύσετε τα προβλήματα της περιοχής μας, τα οποία θεωρούσατε ότι η διοίκηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δεν είχε επιλύσει. Εσείς όχι μόνο δεν λύσατε κάποιο πρόβλημα αλλά δημιουργήσατε και άλλα”.

Ο κ. Κόκκαλης απαρίθμησε, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου που θα αποδυναμώσει το Δημοτικό, τον πόλεμο της Δημοτικής Αρχής κατά του Αγροτικού Συνεταιρισμού, του οποίου ο ίδιος είναι Πρόεδρος, και της επαναλειτουργίας του, τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, τους κινδύνους από τη μη αδιάνοιξη αντιπυρικών ζωνών κ.λπ.:

«Αποδυναμώνετε την σχολική κοινότητα της Σταμάτας μεταφέροντας το νηπιαγωγείο ενώ θα έπρεπε να είχατε φροντίσει για την ανέγερση νέου σχολείο στην περιοχή της Σταμάτας όπου υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα.

Πολεμήσατε και πολεμάτε την επαναλειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταμάτας, δυσκολεύοντας την αγροτική ανάπτυξη της Σταμάτας και του Δήμου Διονύσου.

Απαξιώσατε την καθημερινότητα του κατοίκου της Σταμάτας με την μη αποκομιδή των οικιακών και ογκωδών απορριμμάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν δείξατε καμία φροντίδα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της  καθώς δεν έχετε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες: για την επέκταση του σχεδίου πόλεως, για το θέμα του Πεντελικού και την αλλαγή της υδροδότησης, που ακόμα γίνεται από γεωτρήσεις.

Δεν υλοποιήσατε την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού από το Γήπεδο της Σταμάτας ως το αντλιοστάσιο, χρησιμοποιώντας  τις υπάρχουσες κολώνες ηλεκτροφωτισμού.

Η ζωή των κατοίκων τίθεται σε κίνδυνο καθώς δεν έχουν διαμορφωθεί οι  αγροτικοί δρόμοι, οι αντιπυρικές ζώνες και το αντιπλημμυρικό έργο στην συμβολή των Λ.Σταμάτας και 25ς Μαρτίου είναι το λιγότερο ανεπαρκές.

Δεν φροντίσατε για την διαμόρφωση των οδών Παπανικολή-Μικράς Ασίας, Υακίνθου-Αγ.Παρασκευής-Φανάρια Αρσακείου.

Διακόψατε το πότισμα των δέντρων στην περιοχή Προφήτη Ηλία.

Δεν επεκτείνατε  το Νεκροταφείο.

Και τέλος αποσύρατε την συζήτηση του θέματος για την διαμόρφωση της κύριας κοινοτικής οδού Σταμάτας-Μαραθώνα (Βρεδού- Δρόμος Λίμνης Μαραθώνα- Περιφερειακός Σκάρπας μέχρι του Προφήτη Ηλία)

Πρέπει να καταλάβατε ότι η καταγραφή των προβλημάτων δεν δίνει αυτόματα και τη λύση αυτών».

Στα παραπάνω ο- επίσης παρών- δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στ. Κριεμάδης προσέθεσε πως η Δημοτική Αρχή έχει αποτύχει παταγωδώς και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας αλλά και στα έργα υποδομής: «Δεν έχουν σχεδιάσει, πόσω μάλλον να συζητήσουμε για υλοποίηση, έργα πνοής όπως ανάπλαση της πλατείας, αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, εξάπλωση του δικτύου αποχέτευσης κ.λπ.», κατέληξε χαρακτηριστικά.