logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή για το Περιβάλλον που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος στην πλατεία Δροσιάς, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής  εκστρατείας «Για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο καθαρό, πιο όμορφο».

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης  παραβρέθηκε στην εκδήλωση, συνομίλησε με δημότες και στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε πως ο Δήμος Διονύσου και οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος δίνουν καθημερινά, με όλες τους τις δυνάμεις, τη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση και τη καθαριότητα του καταπράσινου δήμου μας.

«Για να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια, με τη συμμετοχή όλων των δημοτών» τόνισε ο κος Ζαμάνης, «διοργανώσαμε την περιβαλλοντική εκστρατεία, με διανομή του συνοπτικού κανονισμού προστασίας περιβάλλοντος & καθαριότητας και των οικιακών κάδων ανακύκλωσης, σε δημοτικές κοινότητες, υπηρεσίες και σε όλα τα σχολεία. Φαίνεται ότι το πνεύμα της συγκεκριμένης εκστρατείας, ώθησε διαφορετικούς από τη δημοτική αρχή εμπνευστές, στην υλοποίηση παράλληλων δράσεων και είμαι βέβαιος ότι κοινό κίνητρο όλων μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος του τόπου μας. Θέλω να συγχαρώ όλους για τις προσπάθειές τους και να δηλώσω ότι η δημοτική αρχή θα είναι, όποτε της ζητηθεί, αρωγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες αφού οι συλλογικές ενέργειες είναι πάντα περισσότερο αποτελεσματικές. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βλέπω ανάμεσα μας πολλά παιδιά και αυτά αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές  του μηνύματος  της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης. Ευχαριστώ θερμά όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης».

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, διανεμήθηκαν ο συνοπτικός κανονισμός προστασίας περιβάλλοντος & καθαριότητας  καθώς και περισσότεροι από 200 οικιακοί κάδοι ανακύκλωσης, ενώ μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα δέντρα από ξύλινες παλέτες. Οι  παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσική και τραγούδια από τον  εξαιρετικό Χρήστο Λούφη και τη μπάντα του ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η κα Χριστίνα Φαρμάκη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει πως όσοι δημότες επιθυμούν, μπορούν να παραλάβουν τις επόμενες ημέρες, τον δικό τους κάδο οικιακής ανακύκλωσης από τον Δήμο (Λ. Λίμνης Μαραθώνος 29, ισόγειο) ή τα δημοτικά καταστήματα της κάθε Δημοτικής Ενότητας.