logo


Αλληλοσυγκρουόμενες και αντιφατικές είναι οι αποφάσεις που παίρνει το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του Δήμου Διονύσου, στην προσπάθειά της να επιλύσει “εμβαλωματικά” (σ.σ. ο εύστοχος χαρακτηρισμός έρχεται από τον ίδιο τον τέως Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευ. Λυρούδια) το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πόλη.

Τελευταίο κρούσμα αυτό της ίδρυσης του 2θέσιου 3ου Νηπιαγωγείου Διονύσου στον Άγ. Στέφανο, που θα απαντά στην υποχρέωση του Δήμου Διονύσου- και όλων των Δήμων της χώρας- να εξασφαλίσουν τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στα προνήπια, που μέχρι τώρα απορροφώνταν από τους Παιδικούς Σταθμούς.

Στην προσπάθειά του να βρει τρόπο ώστε τα 50 περίπου προνήπια του Αγ. Στεφάνου να φοιτήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο σε Νηπιαγωγείο, ο Δήμος Διονύσου, όχι πολύ καιρό πριν, χαρακτήρισε ως σχολικό χώρο ένα οικόπεδο επιφάνειας μισού στρέμματος περίπου, κοντά στο Γυμνάσιο Αγ. Στεφάνου, ώστε να ιδρυθεί εκεί το 3ο Νηπιαγωγείο Διονύσου. Στο χώρο μάλιστα, είχε ανακοινωθεί πως θα τοποθετούνταν δυο αίθουσες βαρέος τύπου για τη φοίτηση των 50 προνηπίων από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τα παραπάνω- σχεδόν επί λέξει- παρουσιάστηκαν συνοπτικά και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Π. Τσούκα στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Νοεμβρίου. Το θέμα μάλιστα κρίθηκε εξαιρετικά σημαντικό- τόσο, που η γραμματέας της Επιτροπής καθαρόγραψε αμέσως την απόφαση για την ίδρυση του νέου Νηπιαγωγείου, γιατί το ίδιο βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο θα το συζητούσε εκτός Ημερησίας Διατάξεως ως επείγον.

Εκεί οι παριστάμενοι άκουσαν το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη να αναφέρει πως το υπό ίδρυση 3ο Νηπιαγωγείο προβλέπεται να έχει 100 τ.μ. χώρο αιθουσών και άλλα 100 τ.μ. αύλιο χώρο, και πως ο Δήμος άμεσα θα προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Δηλαδή;

Πόσα Νηπιαγωγεία θα ιδρυθούν τελικά στην πόλη; Πού ακριβώς; Σε δημοτικό χώρο; Ή σε ενοικιαζόμενο για μια ακόμη φορά; Γιατί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος υποστήριξε άλλη εισήγηση το μεσημέρι και άλλη το βράδυ; Γιατί η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας δεν ενημερώθηκε πως ο Δήμος αναζητεί και άλλους τρόπους για να ανταποκριθεί στην υποχρέωση εφαρμογής της προσχολικής εκπαίδευσης;

Δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας, με τους οποίους επικοινώνησε η Οδός Διονύσου, δηλώνουν εμβρόντητοι, μια που μέχρι σήμερα πίστευαν πως είχαν- ομόφωνα μάλιστα- ψηφίσει την ίδρυση του 3ου Νηπιαγωγείου και τη συνακόλουθη στέγασή του στο δημοτικό σχολικό χώρο, στις 2 αίθουσες που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, και τώρα εμφανίζονται να συναινούν σε ακόμη μια πιθανή μίσθωση κτηρίου απο το Δήμο.

Το θολό σκηνικό συμπληρώνεται με νεότερες πληροφορίες της Οδού Διονύσου που θέλουν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μην αρκείται στις αίθουσες βαρέος τύπου, που πάντως παραχωρήθηκαν ακριβώς για το σκοπό αυτό από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά να ζητεί τη στέγαση του νέου Νηπιαγωγείου σε κτήριο. Λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρων μακριά από το όνειδος των 4 συστεγαζόμενων – και σε ISOBOX- Νηπιαγωγείων Αγ. Στεφάνου.