logo


Στις 2 το μεσημέρι, χθες Δευτέρα 26/11, όπως έγραψε η Οδός Διονύσου, το συνεργείο της αποχέτευσης που είναι εγκατεστημένο στην οδό Κίου, χτύπησε και έσπασε τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, με αποτέλεσμα τη διακοπή της υδροδότησης σε μεγάλη περιοχή. Μετά από τηλεφώνημα στον Πρόεδρο της Κοινότητας Τ. Μπάση, ο ίδιος με τον υδραυλικό Φ. Χανιώτη έσπευσαν στο σημείο, όπου μπουλντόζα του συνεργείου προσπαθούσε επί 4 και πλέον ώρες να αδειάσει το χαντάκι του έργου στη συμβολή της Κίου με την Αιολίδος, που είχε γεμίσει νερό. Η βλάβη αποκαταστάθηκε για δυο ώρες περίπου. Ώσπου ο σωλήνας έσπασε και πάλι, με αποτέλεσμα να διακοπεί ακόμη μια φορά η υδροδότηση. Για έβδομη φορά, από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες της αποχέτευσης.

Σε νέο τηλεφώνημά μας στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, κατά τις 9 τη νύχτα πια, για να τον ενημερώσουμε για το πρόβλημα, η απάντηση ήταν βέβαια πως τέτοια ώρα ο υδραυλικός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Εντωμεταξύ το νερό τρέχει από το σωλήνα και γεμίζει και πάλι το χαντάκι- και θα το γεμίζει όλη νύχτα. Έτσι το πρωί, η μπουλντόζα θα χρειαστεί να το αδειάσει και πάλι, και εν συνεχεία να αποκατασταθεί η ζημιά. “Να υπολογίζεις κανένα τρίωρο”, είπε ο κ. Μπάσης.

Ένα ερώτημα μόνο- όχι για την ταλαιπωρία με τις αλλαπάλλληλες διακοπές στο νερό, όχι για το τρυπάνι που δουλεύει ασταμάτητα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 και τις 5 το απόγευμα, όχι για το δρόμο που αμφιβάλλουμε στη γειτονιά αν αποκατασταθεί και πότε. Ένα ερώτημα μόνο- για τα τόσα κυβικά νερού που πάνε χαμένα στον «πράσινο» και «έξυπνο» και «καθαρό» Δήμο Διονύσου. Ντροπή.