logo


Δεκαοχτώ συνολικά εκδηλώσεις προγραμματίζει για φέτος τα Χριστούγεννα ο Δήμος Διονύσου, φιλοδοξώντας να μετατρέψει την πόλη “σε μια σύγχρονη αστική εορταστική σκηνή”. Οι εκδηλώσεις, των οποίων η υλοποίηση και το κόστος-  συνολικά 35.325 ευρώ- θα αποφασισθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, είναι οι παρακάτω, όπως παρουσιάζονται στη σχετική εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Π. Τσούκα:

1. Παράσταση Θεάτρου Σκιών την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 μ.μ., στο ΠΠΚ Αγίου Στεφάνου.

2. Παρουσίαση βιβλίου της Ναυσικάς Ιεσσαί Κασιμάτη “ΑΧ, ΜΙΚΡΑΣΙΑ! Σύλλη, η γη των γονιών μας” την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο ΠΠΚ Αγ. Στεφάνου.

3. Συμμετοχή της Παιδικής/ Νεανικής Χορωδίας Δήμου Διονύσου στο «The Christmas Factory» – Η Επέλαση των Ξωτικών στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η Χορωδία με μαέστρο τη Χρ. Τσιμούρη, θα παρουσιάσει ένα μουσικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα 20 λεπτών στο stage του Christmas Factory και μαζί με αγαπημένους παρουσιαστές-έκπληξη τα παιδιά θα χαρίσουν γιορτινή λάμψη στην υπέροχη βραδιά που θα στηθεί στο Γκάζι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 μ.μ., στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

4. Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον Άγιο Στέφανο την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:00 μ.μ. στην πλατεία Αντύπα στον Άγιο Στέφανο. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με τους KΟZAMOSTRA και 7μελή ορχήστρα (κιθάρα, μπάσο, ντραμς, πλήκτρα, σαξόφωνο, κιθάρα), καθώς και επίδειξη πολεμικών τεχνών από το δάσκαλο Κ. Μπαζούκα με την ομάδα του. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 6.820,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

5. Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Άνοιξη- 14 Δεκεμβρίου. 

Η έναρξη της εορταστικής περιόδου θα σημάνει για την Άνοιξη την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στις 19:00 μ.μ. και με τους Burger Project, ένα από τα πλέον δραστήρια μουσικά συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 4.340,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

6. Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Διονύσου- 15 Δεκεμβρίου. 

Ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση με τη συμμετοχή 4 Χορωδιών που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο αυτής της Χριστουγεννιάτικης γιορτής θα συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Δήμου Διονύσου, η Χορωδία Διονύσου Σεμέλη, η Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου και η Χορωδία “Ιντερλούδιο” από το Πολιτιστικό Σωματείο “Ευτέρπη” Κρυονερίου, που θα παρουσιάσουν από κοινού ένα ευχάριστο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τη συνοδεία πιάνου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 μ.μ. στο ΠΠΚ Αγίου Στεφάνου. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται μέχρι του ποσού των 545,60 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

7. Διοργάνωση 1ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών Δήμου Διονύσου- 16 Δεκεμβρίου

Πρόκειται για το 1ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παιδικών Νεανικών Χορωδιών, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Διονύσου και στο οποίο θα συναντηθούν πέντε παιδικές χορωδίες. Ιδιαίτερο νόημα στο φεστιβάλ δίνει το γεγονός ότι αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά των τραγικών γεγονότων στο Μάτι και ιδιαιτέρως “στην Εβίτα και στον Αντρέα” της οικογενείας Φύτρου που είναι δικοί μας δημότες.

Συγκεκριμένα στο 1ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παιδικών Νεανικών Χορωδιών Δήμου Διονύσου θα συμμετέχουν, με επίκαιρο εορταστικό πρόγραμμα:

– Η Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης & Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μπ. Νώτη

– Η Χορωδία του Γυμνασίου Άνοιξης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Π. Μάθου

– Η Χορωδία του Γυμνασίου Διονύσου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μ. Καπέλλα

– Η παιδική Χορωδία “ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΝ” υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μπ. Νώτη

– Η Junior παιδική & Νεανική Χορωδία Δήμου Διονύσου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χρ. Τσιμούρη

Το μουσικό σχήμα θα συνοδέψει πενταμελής ορχήστρα, η οποία θα παραμείνει μέχρι το τέλος της εκδήλωσης για το κοινό τραγούδι με όλες τις χορωδίες. Το φεστιβάλ θα πλαισιώσει ο γνωστός τραγουδιστής Κ. Μαρτάκης για ένα σύντομο πρόγραμμα με δικές του επιτυχίες, αλλά και μαζί με όλα τα παιδιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο Διονύσου. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται μέχρι του ποσού των 4.960,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

8. Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με το Μουσικοχορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδόπολης “ΤΟ ΡΟΔΟ” με τίτλο “20 χρόνια…. βήματα ελληνικά,  την ετήσια πολιτιστική εκδήλωση των τμημάτων μαθητών. Η εκδήλωση θα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου και στόχο θα έχει να ταξιδέψει χορευτικά το θεατή σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ παράλληλα θα είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα πρόεδρο και ιδρυτή του συλλόγου “ΤΟ ΡΟΔΟ”, κο Γεώργιο Παπαδόπουλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 μ.μ., στο ΠΠΚ Κρυονερίου. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 2.260,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

9. Συνδιοργάνωση με το Κ.Α.Π.Η. Διονύσου Χριστουγεννιάτικης Γιορτής- 20 Δεκεμβρίου. 

Ο Δήμος Διονύσου και το Κ.Α.Π.Η. Διονύσου συνδιοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00, στο ΠΚ Διονύσου.

10. Συναυλία στη ΔΕ Δροσιάς την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Εθν. Αντιστάσεως. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, συναυλία ανοιχτή προς όλους τους δημότες με το συγκρότημα 719band και τη Josephin με το δικό τους ιδιαίτερο Alternative Rock ήχο σε live performance. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 5.580,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

11. Παιδική Θεατρική Παράσταση στη ΔΕ Αγίου Στεφάνου “Αισώπου… Φίλοι”- 22 Δεκεμβρίου. 

Στη ΔΕ Αγίου Στεφάνου θα παρουσιαστεί παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Αισώπου… Φίλοι”. Μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου, με ζωντανή μουσική, δράση, θεατρικά παιχνίδια και ξεκαρδιστικά παθήματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 μ.μ., στο ΠΠΚ Αγίου Στεφάνου. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 496,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

12. Παιδική Θεατρική Παράσταση στη ΔΕ Διονύσου “Ο Κουκουμπλής”- 22 Δεκεμβρίου. 

Στη ΔΕ Διονύσου θα παρουσιαστεί παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο Κουκουμπλής”, πουαπευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και αγγίζει με παιχνίδι, με μουσική, με λόγο και με κίνηση, θέματα όπως η αγάπη, η αλαζονεία, η εξουσία, η υπομονή, η απώλεια, η γενναιότητα, ο θυμός και ο φόβος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:30 μ.μ., στο ΠΚ Διονύσου. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 496,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

13. Θέατρο Σκιών στη ΔΕ Δροσιάς- 21 Δεκεμβρίου. 

Το Θέατρο Σκιών του Σωκράτη Κοτσορέ θα παρουσιάσει μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:30 μ.μ., στο ΠΚ Δροσιάς. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 150,00 € τελική τιμή (η αμοιβή δεν υπόκειται σε καθεστώς ΦΠΑ).

14. Παιδική Χορωδία του 3ου Δημοτικού Διονύσου- 23 Δεκεμβρίου. 

Η παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Διονύσου θα κάνει μια συναυλιακή εμφάνιση παρουσιάζοντας γνωστά μουσικά κομμάτια. Μετά την μικρή συναυλία θα ακολουθήσει εορταστικό φιλανθρωπικό bazaar από το 3ο Δημοτικό Διονύσου με μικρές κατασκευές από τα ίδια τα παιδιά. Η εκδήλωση αφιερώνεται στον μικρό Θοδωρή που “έφυγε” τόσο νωρίς από κοντά μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Σταμάτας.

15. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στη ΔΕ Δροσιάς “From Athens to New York”- 26 Δεκεμβρίου. 

Στη ΔΕ Δροσιάς, με Χριστουγεννιάτικη διάθεση, διοργανώνεται συναυλία με τίτλο “From Athens to New York” που θα ανεβάσει το κέφι, με τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών. Μια 4μελής μπάντα με μελωδίες που θα μας μεταφέρουν το γιορτινό άρωμα, θα οργανώσει το νεανικό event των Χριστουγέννων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στη Δροσιά. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 750,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

16. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στη ΔΕ Ροδόπολης- 30 Δεκεμβρίου. 

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Διονύσου και σε γιορτινό και χαρούμενο κλίμα θα διοργανωθεί Χριστουγεννιάτικη συναυλία στη ΔΕ Ροδόπολης. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει η Ζωή Παπαδοπούλου με 4μελή μπάντα (μπουζούκι, μπάσο, κιθάρα και φωνή) ερμηνεύοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα από το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στη Ροδόπολη. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 4.712,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

17. Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με την ορχήστρα δωματίου NuovArte- 1 Ιανουαρίου 2019. 

Η Μικτή Χορωδία Δήμου Διονύσου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη και η ορχήστρα δωματίου NuovArte, πλαισιωμένες από τους σολίστες Μαρία Μαυρομμάτη (Σοπράνο) και Γιάννη Κάβουρα (Τενόρος) θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει έργα εορταστικού περιεχομένου και έργα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου (Mozart, Schubert, Strauss, Tchaikovsky κα.). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:30 μ.μ., στο ΠΠΚ Αγίου Στεφάνου. Το προϋπολογιζόμενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 4.216,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

18. Βράβευση των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Διονύσου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση- 4 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Διονύσου προτίθεται να διοργανώσει εκδήλωση, στην οποία θα αποδοθεί τιμή σε περίπου πεντακόσιους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων του Δήμου μας, της Ώθησης και των Αρσακείων, που πέτυχαν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2018. Η εκδήλωση, μετά από δυο χρόνια που πραγματοποιείτο στο Χίλτον, επιστρέφει στην πόλη μας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στις 7μ.μ., στο αμφιθέατρο των Τοσιτσείων – Αρσακείων Εκάλης στην Άνοιξη, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν για το σκοπό αυτό από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρία.