logo


Είκοσι νεαρές πικροδάφνες έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα το πρωί, Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στην οδό Αθ. Διάκου στη Ροδόπολη. Τα δεντράκια φυτεύτηκαν εκεί από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Κόκκαλη, σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, για να αποτρέψουν στο εξής την εναπόθεση κλαδιών και απορριμμάτων, ειδικά μετά από τις τρεις φωτιές σ’ αυτό το σημείο που ξέσπασαν το περασμένο καλοκαίρι και που τα ίχνη τους είναι ακόμη ορατά.

Στη μικρή αυτή δεδροφύτευση- «αν τέτοιες παρεμβάσεις γίνονται συστηματικά σε κάθε γειτονιά της πόλης, τότε θα μπορούσε να αλλάξει ο Δήμος», υπογραμμίζει ο κ. Κόκκαλης- έφθασε η Ροδόπολη μετά από 6 μήνες αλλεπάλληλων τηλεφωνημάτων στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για να εξασφαλισθούν τα δεντράκια. Που τελικά πληρώθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο.

Κύριο μέλημα πια είναι η επιβίωσή τους, με πότισμα από τους εθελοντές και προστασία από τους περιοίκους, καθώς και με σεβασμό στην προειδοποιητική πινακίδα, που απαγορεύει τη ρίψη μπάζων και απορριμμάτων.