logo


Την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει στην Άνοιξη, για 6η φορά μέσα στο 2018, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ), με τρία θέματα (σ.σ. τέσσερα, μετά από αποσταλείσα ορθή επανάληψη) στην Ημερήσια Διάταξη.

Πρώτο πρώτο αυτό που αφορά στο κλείσιμο της διαχείρισης της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2015, απόφαση που εκκρεμούσε από την 4η συνεδρίαση της ΔΕΠ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η αντίστοιχη απόφαση της Σχολικής Σπιτροπής,  για το κλείσιμο της χρήσης 2015 (σ.σ. της χρονιάς που κάηκαν τα γραφεία των Επιτροπών στην Άνοιξη) έχει ληφθεί τον περασμένο Μάιο σε συνεδρίαση, όπου η απαρτία εξασφαλίστηκε με την παρουσία της Α. Σαββίδου, εκπροσώπου της Ένωσης Γονέων Διονύσου. Με τη διαφορά πως η κ. Σαββίδου δεν είχε ακόμη τότε νόμιμα οριστεί στη Σχολική Επιτροπή, μια που η σχετική απόφαση της Ένωσης Γονέων από το 2017 περί ορισμού εκπροσώπων της, αν και είχε εγκαίρως και αρμοδίως γνωστοποιηθεί, επί ενάμιση χρόνο δεν είχε φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για επικύρωση, όπως πρόσφατα κατέγραψε η Οδός Διονύσου.

Όσον αφορά στα δυο επόμενα θέματα σχετικά με παραχωρήσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Διονύσου σε Αθλητικούς Συλλόγους για προπονήσεις, ακολουθούν αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας, και όχι Πρωτοβάθμιας, Σχολικής Επιτροπής, όπως- εκ παραδρομής προφανώς- έχει γραφτεί.

Ενώ το τελευταίο αφορά στην υποχρέωση του Δήμου να εναρμονιστεί με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, που απευθύνεται στα προνήπια. Έτσι ιδρύεται το 3ο Νηπιαγωγείο που θα βρίσκεται στον Άγ. Στέφανο. Πρόκειται ουσιαστικά για το οικόπεδο των 500 τετραγωνικών μέτρων, κοντά στο Γυμνάσιο της περιοχής, που ο Δήμος χαρακτήρισε σχολικό χώρο, ώστε να τοποθετηθούν εκεί δυο αίθουσες βαρέος τύπου και να εφαρμοστεί έτσι η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και στην πόλη μας.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Κλείσιμο της διαχείρισης έτους 2015 του ΝΠΔΔ, Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου. (Απόφ. Σχ. Επ. Β΄βάθμιας 60/2018) (εξ αναβολής στην 4η Συνεδρίαση).

ΘΕΜΑ 2ο: Αίτημα παραχώρησης του Αθλητικού Συλλόγου Άνοιξης Διονύσου (Α.Σ.Α.Δ.) Χάντμπολ ως έδρα αγώνων για τα πρωταθλήματα της ΕΣΧΑ 2018-2019 και για την πραγματοποίηση αγώνων πρωταθλήματος και προπονήσεων  στο Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Ε. Διονύσου (Απόφαση 93/18 Α΄βάθμιας Σ.Ε.)

ΘΕΜΑ 3ο: Αίτημα παραχώρησης του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου για πραγματοποίηση προπονήσεων την περίοδο 2018-2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Ε. Διονύσου (Απόφαση 95/18 Α΄βάθμιας Σ.Ε.)

ΘΕΜΑ 4ο: Ίδρυση του 2θέσιου 3ου Νηπιαγωγείου Διονύσου