logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 20 Νοέμβρη ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε το επίκαιρο ζήτημα της αποπληρωμής των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων που οφείλει ο δήμος στους εργαζόμενους, βάσει δικαστικής απόφασης και απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου.

Το ζήτημα μπήκε με την μορφή της ερώτησης προς τον δήμαρχο για το πότε θα προχωρήσει η δημοτική αρχή σε δημοτικό συμβούλιο με θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου με τα ποσά που οφείλονται τα οποία ανέρχονται στα 700.000€ για τα δώρα με τις εισφορές και τους τόκους και 300.000€ για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για τα έτη 2012 έως 2017 που δεν έχει καταβάλει ο δήμος στους εργαζόμενους δικαιούχους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στις 25 Οκτώβρη κατέθεσε αίτημα με Αρ.Πρωτ. 36986 για την διεξαγωγή του εν λόγω δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί εντός 6 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος, ο τρόπος αποπληρωμής των εργαζομένων, κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα από την Δημοτική Αρχή!!

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία δικαιολογία για να μην κινήσει άμεσα την διαδικασία για την τέταρτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και να συμπεριλάβει τα χρωστούμενα προς τους εργαζόμενους του δήμου. Η τρίτη αναμόρφωση έχει επιστρέψει από την αποκεντρωμένη διοίκηση και η τέταρτη μπορεί και αύριο να σταλεί για έλεγχο και έγκριση. Για κάθε μέρα που περνάει και δεν προχωράει η διαδικασία, η δημοτική αρχή έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Οι εργαζόμενοι στον δήμο, οι κάτοικοι, τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας πρέπει να βγάλουν συνολικά συμπεράσματα για τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται ανέκαθεν στον Δήμο. Η πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση σε τοπικό επίπεδο, έχει μετατρέψει τον δήμο σε έναν φορομπηχτικό μηχανισμό, έχει επιβάλει τέλη και τροφεία σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχει στον κόσμο, προωθεί την ελαστική εργασία, την ημιαπασχόληση, δεν κάνει προσλήψεις, προχωράει και υλοποιεί στο σύνολο την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την δράση τους και τον αγώνα τους, να απαιτήσουν άμεσα να τους καταβληθούν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, τα Μ.Α.Π. που τους οφείλουν. Εμείς από την πλευρά μας θα σταθούμε στο πλάι τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.