logo


Aπλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Διονύσου, που διεκδικούν την αναδρομική καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και των επιδομάτων τους, για το διάστημα 2015-2017, παρά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως βλέποντας την καθυστέρηση της Διοίκησης του Δήμου να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης αυτής, οι εργαζόμενοι προσέτρεξαν στις παρατάξεις της μειοψηφίας. Σύσσωμες οι τελευταίες με αίτημά τους, στις 25 Οκτωβρίου, όπως κατέγραψε η Οδός Διονύσου, ζήτησαν τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα με στόχο να αποφασισθεί η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Στο μεταξύ, σε συναντήσεις τόσο των εργαζομένων, όσο και της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, με το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη, ο τελευταίος επέμενε να τους διαβεβαιώνει πως αναμόρφωση δεν θα χρειαστεί, μια που ήδη στον Προϋπολογισμό του 2018 υπάρχει κονδύλι 2 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζεται για νέες προσλήψεις. Επειδή, μάλιστα, το κονδύλι αυτό είχε μείνει αχρησιμοποίητο γιατί νέες προσλήψεις δεν έχουν γίνει, θα εξασφαλίζονταν από εκεί τα χρήματα για την πληρωμή των εργαζομένων. Το ποσόν σύμφωνα με τους ίδιους ανέρχεται στις 400.000 ευρώ περίπου, ενώ η Υπηρεσία το ανεβάζει στις 700.000 ευρώ.

Το αίτημα των παρατάξεων για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έφτασε ποτέ στην αρμόδια Υπηρεσία, ώστε- όπως προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας- να το εντάξει το συντομότερο δυνατόν (σ.σ. εντός 6 ημερών, επιβάλλει ο Κανονισμός) σε συνεδρίαση. Για την παράλειψη αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής δοθεί καμιά εξήγηση, από κανέναν αρμόδιο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι μέχρι και σήμερα παραπέμπονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, και από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, για να μάθουν ποιοι δικαιούνται πόσα χρήματα, μια που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι σχετικοί κατάλογοι.

Επιπλέον, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα- όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. που ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 20 Νοεμβρίου- ο κ. Ζαμάνης, εγκαταλείποντας την αρχική διαβεβαίωση για το εφεδρικό κονδύλι, παραδέχτηκε πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα χρειαστεί τελικά να προχωρήσει σε αναμόρφωση, την 4η για το 2018, του Προϋπολογισμού- μόλις, όμως, επιστρέψει από τον έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η τρίτη αναμόρφωσή του. Εξέφρασε πάντως την πρόθεση της Διοίκησης να καταβάλει τα όποια ποσά μέσα στο 2018 και να μην παρατείνει την εκκρεμότητα μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος.

Τα παραπάνω εξέθεσε συνοπτικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου του Προϋπολογισμού. Και ζήτησε άμεσα την 4η αναμόρφωσή του, που να προβλέπει όχι μόνο την αναδρομική καταβολή των οφειλομένων, αλλά και την καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας για τρία χρόνια, όπως επιβάλλει υπουργική εγκύκλιος και όπως είχε και πάλι αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, πριν από ακριβώς ένα χρόνο!

“Ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει η αναμόρφωση και να πάρουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι. Γιατί όσο καθυστερεί η πληρωμή τους, τόσο τα ποσά τοκίζονται και στο τέλος επιβαρύνονται οι κάτοικοι με τους τόκους, λόγω δικής σας πολιτικής σκοπιμότητας και καθυστέρησης”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελόγλου απευθυνόμενος στη Διοίκηση του Δήμου, που δια στόματος Δημάρχου υποσχέθηκε την κατά το δυνατόν άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, που θα πρέπει πρώτα να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή και εν συνεχεία από το Δημοτικό Συμβούλιο.