logo


Την προσεχή Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ. τα μέλη του ΚΑΠΗ Διονύσου θα παρακολουθήσουν στη Δροσιά ιατρική ενημέρωση για τους καρκίνους του πεπτικού συστήματος, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε σύμπραξη με το Υπουργείο Υγείας εκπονούν το πιλοτικό Πρόγραμμα «Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας των Ηλικιωμένων – Ηπιόνη», με θέμα για το 2018: ««Πρόληψη των Καρκίνων του Πεπτικού Συστήματος».

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (Ε.Γ.Γ.Ε.) αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα σχεδιασμού και ανάπτυξης προγραμμάτων, ενεργειών και δράσεων που σχετίζονται με την ενεργό και υγιή γήρανση, σε σύμπραξη με το Υπουργείο Υγείας εκπονούν κάθε χρόνο το πιλοτικό Πρόγραμμα ΗΠΙΟΝΗ.

Το Πρόγραµµα «Ηπιόνη» απευθύνεται σε άτοµα ηλικίας 55 ετών και άνω, προκειµένου να ενηµερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πέραν των ηλικιωµένων ατόµων και άτοµα µέσης ηλικίας, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση περιστατικών, η διαµόρφωση υγιών στάσεων, συνηθειών και συµπεριφορών καθώς και η ενίσχυση του ρόλου της διαχείρισης των χρονίων παθήσεων και της αυτοφροντίδας.

Το πρόγραμμα ενημερώσεων για τα ΚΑΠΗ του Δήμου είναι:

ΚΑΠΗ Άνοιξης 22/11/2018, ΚΑΠΗ Δροσιάς 23/11/2018, ΚΑΠΗ Σταμάτας 26/11/2018, ΚΑΠΗ Κρυονερίου 27/11/2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210 8141700