logo


Την έκπτωση του μισθωτή και την έξωσή του από το δημοτικό περίπτερο στο Διόνυσο, επί της Μητρ. Κυδωνιών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή στην κατεπείγουσα συνεδρίασή της προχθές Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που, σε διάστημα ενός χρόνου, το θέμα απασχολεί την Επιτροπή, μια που ο μισθωτής αποδείχθηκε επανειλημμένα ασυνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς το Δήμο. Την πρώτη φορά, τον Οκτώβριο του 2017, η Επιτροπή είχε υιοθετήσει την πρόταση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη να δοθεί ανάσα ζωής 1-2 μηνών στο μισθωτή, του οποίου το χρέος, που εκείνη την εποχή ανερχόταν σε περίπου 5000 ευρώ, είχε ενταχθεί σε ρύθμιση. Εντούτοις η ασυνέπεια συνεχίστηκε μέσα στο 2018, οπότε και- σύμφωνα με τη σύμβαση- η Υπηρεσία ήταν υποχρεωμένη να κινήσει ακόμη μια φορά τη διαδικασία έκπτωσης και έξωσης, καθώς και να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δήμου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Οικονομικών Α. Ακριτίδου περί έξωσης συμφώνησαν- εκτός βέβαια από την ίδια- και ο Δ. Κωστάκης από τη Διοίκηση, καθώς και ο Τ. Καρασαρλής από τη μείζονα μειοψηφία. Η θετική ψήφος του Δημάρχου αποδείχθηκε καθοριστική, μια που διαφώνησαν με την έξωση οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής Π. Τσούκας, Σ. Ντούντα και Θ. Στάικος, σταθερός στην άποψή του πως το περίπτερο στο Διόνυσο αποτελεί κοινωνική προσφορά και καλύπτει πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Αυτή η παραδοχή, μαζί με το γεγονός ότι κατά τα φαινόμενα η λειτουργία αυτού του περιπτέρου δεν είναι σήμερα βιώσιμη, οδήγησε την Επιτροπή στο να εξετάσει κατά πόσον μπορεί να το εντάξει στην ειδική κατηγορία του 30% των δημοτικών περιπτέρων. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται τα περίπτερα που, αφού χαρακτηρισθούν κενωθέντα, δίδονται σε ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού (άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που είχαν συμμετοχή στα γεγονότα της Κύπρου) μετά από συγκεκριμένη διαδικασία και με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Το συγκεκριμένο περίπτερο, πάντως, έχει στο παρελθόν αποτελέσει πολλές φορές το μήλον της έριδος ανάμεσα στις παρατάξεις της Διοίκησης και της μείζονος μειοψηφίας, αναφορικά τόσο με τις παρεμβάσεις στον γύρω χώρο όσο και με τη συνεχιζόμενη- επί σειρά πολλών ετών- δωρεάν ρευματοδότησή του από το απέναντι 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου.