logo


Aύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 1.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου με τρία θέματα. Το πρώτο αφορά σε μια ακόμη απ’ ευθείας ανάθεση, για την επισκευή των οχημάτων του δημοτικού στόλου, ύψους 41.000 ευρώ περίπου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Δήμος Διονύσου έχει προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Α. Πέππα, ακόμη δεν έχουν ανακηρυχθεί οι ανάδοχοι.

Το δεύτερο φορά στην άσκηση- ή όχι- ένδικου μέσου, κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Μαραθώνα, με την οποία δικαιώνεται πολίτης που διεκδικούσε αποζημίωση από το Δήμο Διονύσου για ζημιά στο αυτοκίνητό του από πλημμύρα μετά από νεροποντή. Η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών, σύμφωνα μετη γνωμοδότηση τού νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, έχει “εδραίες απόψεις” βάσει των οποίων ο Δήμος Διονύσου μπορεί να αρνηθεί την καταβολή της αποζημίωσης. Στο ίδιο θέμα η Οικονομική Επιτροπή, τον περασμένο Ιούλιο,  είχε κατ’ αρχάς συναινέσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον πολίτη, “αναγνωρίζοντας την αντικειμενική ευθύνη του Δήμου, αφού στο σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν, μετά από μια συνηθισμένη έντονη βροχόπτωση και όχι θεομηνία, είναι προβληματικό και αν και έχουν γίνει επεμβάσεις από τον ∆ήμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό και χρήζει περαιτέρω αντιμετώπισής του”.

Τέλος, προς έκπτωση και έξωση οδηγείται  ο μισθωτής του δημοτικού περιπτέρου στο Διόνυσο, απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Το θέμα είχε έρθει και πάλι προς συζήτηση πριν από δεκατρείς ολόκληρους μήνες, τον Οκτώβριο του 2017, με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Εσόδων, μια που ο μισθωτής είχε αποδειχθεί επί σειρά μηνών ασυνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του. Τότε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης είχε ζητήσει από την Οικονομική Επιτροπή να δώσει “ανάσα ζωής 1-2 μηνών στον βιοπαλαιστή, που φαίνεται να καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του”. Οι 1-2 μήνες έγιναν τελικά δεκατρείς και το θέμα της έκπτωσης και έξωσης του μισθωτή, που είναι στενός συγγενής στελέχους της Δημοτικής Αρχής, καθώς και η λήψη μέτρων για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δήμου, επανέρχεται μεθαύριο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί, πως- σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου- το συνολικό χρέος του μισθωτή, του οποίου η σύμβαση ορίζει 1000 ευρώ ενοίκιο,  ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και αφορά σε οφειλόμενα μισθώματα του 2016 και του 2018.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1: Επείγουσα Απευθείας Ανάθεση Παροχής Υπηρεσιών Επισκευής (με την Προμήθεια αναγκαίων Ανταλλακτικών) Οχημάτων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 2: ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ Ο.Ε ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ή ΜΗ ΕΝΔΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 3: 1. Έναρξη υλοποίησης διαδικασίας κήρυξης του μισθωτή του Δημοτικού περιπτέρου Διονύσου ως «έκπτωτου» και έξωσης του. 2. Λήψη μέτρων εξασφάλισης των απαιτήσεων του Δήμου.

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου, την ομαλή λειτουργία του και την ύπαρξη καταληκτικής προθεσμίας για την άσκηση η μη ενδίκου μέσου.