logo


Οι συμμετοχικές διαδικασίες, η δημοψηφισματική λογική, ο σεβασμός στους θεσμούς, οι τακτικοί απολογισμοί και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι οι 5 αδιαπραγμάτευτοι πυλώνες , στους οποίους- όπως δηλώνει στην ιδρυτική της διακήρυξη- στηρίζεται στην πορεία της προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και μετεκλογικά, η νέα παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ που σήμερα ανακοίνωσε επίσημα και την κάθοδό της στις εκλογές με επικεφαλής τον Ν. Κλήμη:

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται τον επόμενο Μάιο, αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση και ένα μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό λαό. Όλες οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να αποδείξουν ότι είναι ικανές και πρόθυμες να αναδείξουν αυτοδιοικητικά στελέχη, στα οποία η φιλοσοφία τους βασίζεται στην έννοια της συνεργασίας.

Ο νέος εκλογικός νόμος θέτει κάθε ενεργό πολίτη έναντι των ευθυνών του και των επιλογών του και δίνει τη δυνατότητα να κατευθύνουμε τις υγιείς δυνάμεις που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πρόοδο και την ευημερία σε αναζωογονητικές συνεργασίες.

Οι εξ ορισμού μονοπαραταξιακές δημοτικές αρχές άσκησαν με περισσή αλαζονεία την δύναμη της επιβολής των αποφάσεών τους και την δυνατότητα της εξασφάλισης των ημετέρων, πολλές φορές με μη διαφανείς μεθόδους. Οι ασφυκτικές μνημονιακές υποχρεώσεις πρόσφεραν σε πολλούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες την δήθεν δικαιολογία της απραξίας, της οπισθοδρόμησης και της περιφρόνησης των πραγματικών αναγκών των πολιτών. 

Με την εφαρμογή του «Κλεισθένη» οι μάσκες πέφτουν, τα ψέματα τελειώνουν και οι πολίτες έρχονται στην πρώτη γραμμή της δράσης αλλά και της ευθύνης. Η απλή αναλογική θέτει εκ των πραγμάτων ένα μεγάλο δίλημμα, συνεργαζόμαστε ή καταρρέουμε. Όσοι κινδυνολογούν, ότι θα υπάρξει ακυβερνησία και ότι θα λειτουργήσουν εκβιαστικά μοντέλα, το πράττουν γιατί σπάει κάθε κλειστό κύκλωμα εξουσίας και χάνουν προνόμια και ευεργετήματα.

Η νέα Παράταξη «Μαζί για τον Διόνυσο» αγωνίστηκε και θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για την επίτευξη Συνεργασιών και ανοικτών διάφανων επαφών, χωρίς κομματικά και ιδεολογικά κριτήρια, σε όφελος των κατοίκων του Αγίου Στεφάνου, της Άνοιξης, του Διονύσου, της Δροσιάς, του Κρυονερίου, της Ροδόπολης και της Σταμάτας.

Ταυτόχρονα, θα σταθεί απέναντι σε όσα στελέχη και όσες παρατάξεις εξακολουθούν να διέπονται από παλαιοκομματικές μεθόδους, μικροπολιτικές αντιλήψεις και γερασμένες νοοτροπίες. 

Εμείς, θα επιμείνουμε στους πέντε αδιαπραγμάτευτους άξονες:

1. τις  συμμετοχικές διαδικασίες

2. της δημοψηφισματικής λογικής

3. του σεβασμού στους θεσμούς

4. των τακτικών απολογισμών

5. των ελεγκτικών μηχανισμών

οι οποίες θα διέπουν και την μετεκλογική φιλοσοφία και πρακτική διοίκησης του Δήμου.

Θα σταθούμε εμπόδιο στην διαιώνιση κάθε φαύλης διοίκησης και κάθε προσπάθειας για εγκαθίδρυση ενός κλειστού συστήματος «ημετέρων» σε βάρος της πλειοψηφίας των Δημοτών και των προοπτικών του ίδιου του Δήμου. Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι απαιτείται συσπείρωση δυνάμεων, στηριγμένη όχι σε επιφανειακές-προεκλογικές παραμέτρους και σε εύθραυστες συσχετίσεις, αλλά δομημένη σε κοινώς αποδεκτές βασικές αρχές και σε προγραμματικές συμφωνίες που θα απέτρεπαν την εμφάνιση φυγόκεντρων τάσεων ή την έγερση απαιτήσεων «διαμερισμού της εξουσίας»,  από την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά μας είναι η διαφορετικότητά μας, ως προς τις υπόλοιπες παρατάξεις, σε σχέση με την προσέγγιση των δημοτών, την καταγραφή των αναγκών, τα επιχειρήματα, τις προτάσεις και τις προοπτικές.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες

Αν πιστεύετε ότι οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται συνεχώς και ότι το αποτέλεσμα των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών θα σφραγίσει, θετικά ή αρνητικά, την πορεία των όμορφων περιοχών μας, τότε ελάτε ΜΑΖΙ μας και δώστε δύναμη στη Δύναμή μας!!!