logo


Οι Αγγλοσάξονες μεταχειρίζονται την έκφραση pitch-black, όταν θέλουν να περιγράψουν την απόλυτη απουσία φωτός, το σκοτάδι “πίσσα”, που λέμε στην Ελλάδα. Σαν αυτό που επικρατούσε χθες Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δροσιάς. Εκεί που κάποιος Δ. Σταθόπουλος, επικεφαλής κάποιας νέας δημοτικής κίνησης (σ.σ. με δανεικό όνομα), ανακοίνωνε στις 2 Νοεβρίου με πρόσκλησή του στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την πραγματοποίηση κάποιας εκδήλωσης, και μάλιστα με προτεινόμενη ατζέντα (σ.σ. δανεική κι αυτή) των προς συζήτηση θεμάτων, με στόχο τη δημιουργία κάποιας νέας παράταξης.

Η παραπάνω εξέλιξη θεωρείτο σχεδόν βέβαιη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χ. Ποτίδης απαντούσε (και) στην Οδό Διονύσου πως κανένα αίτημα για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου δεν είχε φτάσει στα χέρια του από οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο, πράγμα που επιβεβαίωνε μέχρι και χθες το μεσημέρι.

Είτε επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα είτε για προβοκάτσια (σ.σ. με προφανή στόχο να πλήξει την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και τον επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλη, μια που η πρόσκληση φαινόταν να προέρχεται από στενό συνεργάτη του), γεγονός παραμένει πως στην προεκλογική κούρσα που έχει κιόλας ξεκινήσει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάποιοι στο Δήμο Διονύσου φαίνονται αποφασισμένοι να “στήσουν” παιχνίδια. Ή τουλάχιστον να προσπαθούν.