logo


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εμφάνιση νέας δημοτικής κίνησης στο Δήμο Διονύσου, που αποτελείται από δυσαρεστημένους- όπως φαίνεται- από τις πρακτικές των παρατάξεων Καλαφατέλη και Ζαμάνη. Απευθυνόμενη η νέα κίνηση προς τα τοπικά ΜΜΕ, ανακοινώνει μάλιστα εκδήλωση για την προσεχή Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δροσιάς με συγκεκριμένη θεματολογία, ενώ τη σχετική ανακοίνωση υπογράφει ένας κύριος ο Δ. Σταθόπουλος ως επικεφαλής της κίνησης:

Αγαπητοί φίλοι

Το αδιέξοδο που έχει μπεί ο δήμος εξαιτίας των τουλάχιστον άστοχων χειρισμών της τωρινής αλλά και της προηγούμενης διοίκησης πρέπει να ξεπεραστεί.

Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες του κυρίου Ζαμάνη υπήρξαν μια παράταξη η οποία υποσχέθηκε πολλά μα δεν κατάφερε να πράξει τα ελάχιστα, αφήνοντας τον δήμο τελικά στην τύχη του, ενώ η Ενωτική Πρωτοβουλία του Γιάννη Καλαφατέλη ,που στηρίξαμε όντας στην αντιπολίτευση, έχει δυστυχώς πλαισιωθεί με στελέχη τα οποία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να οδηγήσουν το δήμο μας στο αύριο.

Έτσι λοιπόν οδηγηθήκαμε στη δημιουργία μιας νέας κίνησης με την ελπίδα να ανοίξει μια συζήτηση παραγωγικών και καινοτόμων δυνάμεων του δήμου και στόχο την ευρύτερη συναίνεση για την δημιουργία μιας νέας παράταξης που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο.

Η κίνηση πολιτών Αλλάζω την πόλη μου σας καλεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δροσιάς ώρα 19.00 για να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις προοπτικές της πόλης μας εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σας προτείνουμε συζήτηση στα ακόλουθα κύρια σημεία

Α. Πολιτισμός.

Β. Ανάπτυξη

Γ. Περιβάλλον και ποιότητα ζωής

Δ. Η ανησυχητική άνοδος της παραβατικότητας

Ο επικεφαλής της κίνησης

Δημήτρης Σταθόπουλος

Ενώ πολλοί μιλούν ήδη για fake news, δηλαδή για ψευτοείδηση, πολλά τα αξιοσημείωτα στην ανακοίνωση, με πρώτο πρώτο την παραχώρηση της αίθουσας: Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς Χ. Ποτίδης, με τον οποίον επικοινώνησε η Οδός Διονύσου, δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν έχει φτάσει μέχρι σήμερα, μεσημέρι Παρασκευής 2 Νοεμβρίου, οποιοδήποτε αίτημα, είτε απ’ ευθείας στην Κοινότητα είτε από τον κεντρικό Δήμο, που να αφορά στην παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου για την πραγματοποίηση οιασδήποτε εκδήλωσης την επόμενη Παρασκευή.

Επιπλέον, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των «δυσαρεστημένων», καθώς και η υπογραφή, παραπέμπουν- αν δεν φωτογραφίζουν- στον Δ. Σταθόπουλο, Πρόεδρο του ΑΟ Κρυονερίου, που συγκαταλέγεται στους συνεργάτες του τέως Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη και της παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία, της οποίας μάλιστα ήταν και εκπρόσωπος Τύπου για ένα διάστημα. Σε δική του, πάντως, επισήμανση ο γνωστός Δ. Σταθόπουλος διαψεύδει, επίσης κατηγορηματικά, την οιαδήποτε ανάμειξή του σε νέα δημοτική κίνηση, ενώ επιβεβαιώνει την αδιαμφισβήτητη στήριξή του στον κ. Καλαφατέλη:

Αγαπητοί,

Με αφορμή την παρακάτω επικοινωνία που προφανώς λάβατε όλοι ,θα ήθελα να σας επιβεβαιώσω πως στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για συνωνυμία.

Βέβαια η άποψη μου είναι πως πρόκειται για αισχρή προβοκάτσια η οποία θα απαντηθεί εφόσον εξακριβωθεί, άρα το αργότερο μέχρι της 9 του μήνα.

Η στήριξη μου στο Γιάννη Καλαφατέλη από την επόμενη ημέρα τον εκλογών του 2014 ήταν και είναι αδιαμφισβήτητη, ειδικά τώρα που έχει συσπειρώσει γύρω του ανθρώπους που μπορούν να κάνουν την ουσιαστική διαφορά στο Δήμο.

Επαγγελματικές υποχρεώσεις με οδήγησαν με την οικογένεια μου στο εξωτερικό οπότε δεν μπορώ πλέον να συνδράμω «από κοντά» την προσπάθεια που κάνει ο Γιάννης και οι συνεργάτες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας αλλά είμαι σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα.

Φιλικά

Δημήτρης Σταθόπουλος του Διονυσίου……

Πουθενά, τέλος, δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση- πρόσκληση αν την προσεχή Παρασκευή θα παρακολουθήσουμε μια ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα σε δημότες ή μια συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στα τοπικά ΜΜΕ και τους πρωτεργάτες της κίνησης, που υποστηρίζει πως στοχεύει σε ευρύτερη συναίνεση για τη δημιουργία νέας παράταξης.