logo


Με μεγάλη καθυστέρηση ενός μηνός δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου σχετικά με την αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου της ΚΑΜΕΛΙΑΣ στο κέντρο της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, η μεν Δημοτική Αρχή επιθυμεί την εκμίσθωση του ακινήτου, ενώ η Ένωση Γονέων, αλλά και άλλοι μαζικοί φορείς, γονείς, καθηγητές και μαθητές, προτείνουν την ίδρυση εκεί Μαθητικού Στεκιού.

Η εν λόγω συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου- τρίτη στη σειρά για το ίδιο θέμα, με την ίδια μεγάλη προσέλευση κόσμου κάθε φορά- πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά η απόφαση για την ΚΑΜΕΛΙΑ δημοσιεύθηκε ένα μήνα αργότερα, στις 30 Οκτωβρίου, “λόγω τεχνικών προβλημάτων”, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Κασαπάκης.

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στην απόφαση αυτή, ο κ. Κασαπάκης (κάνοντας χρήση της διπλής ψήφου του) και ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Γ. Καριπίδης φαίνεται να ψηφίζουν την ανάπλαση της πλατείας, όπου βρίσκεται η ΚΑΜΕΛΙΑ, καθώς και την εκμίσθωση του ακινήτου, πρόταση στην οποία φαίνεται να διαφωνούν οι δυο τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής Ν. Νικηφοράκης και Β. Μελετίου, που και οι δυο ζήτησαν να διευκρινισθεί η θέση του Δήμου.

Άλλα όμως, προκύπτουν από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή της η Οδός Διονύσου, που δείχνουν ότι φεύγοντας από το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας, όλοι πίστευαν πως η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου αφορούσε μόνο στην ανάπλαση της περιοχής, και δεν περιελάμβανε καμιά αναφορά σε εκμίσθωση. Μετά από επίμονες, μάλιστα, ερωτήσεις του Δ. Τσιράκη εκ μέρους της Ένωσης Γονέων, ο κ. Κασαπάκης διαβεβαίωνε το πλήθος των παρισταμένων πως εκμίσθωση δεν περιλαμβάνεται στην πρότασή του, παρά μόνο ανάπλαση της περιοχής, με συγκεκριμένες μάλιστα παραμέτρους: δενδροφύτευση, κήρυξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου ως διατηρητέου, πεζοδρόμηση κ.λπ..

Πώς από “τη διαμόρφωση όλου του χώρου με μοναδικό σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής όλων των πολιτών, των μικρών και των μεγάλων, της Κοινότητάς μας” φτάσαμε και στην εκμίσθωση της ΚΑΜΕΛΙΑΣ είναι τουλάχιστον απορίας άξιο. Με το επιπλέον δεδομένο πως ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, στον οποίο εκθέσαμε τα παραπάνω, μπορεί να βρει κάποια λογική εξήγηση.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η όποια απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου είναι γνωμοδοτική και μόνο, μια που η τελική αρμοδιότητα για την τύχη της ΚΑΜΕΛΙΑΣ ανήκει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί θα αποφασισθεί, όταν έρθει η ώρα, αν η Δημοτική Αρχή θα αφουγκρασθεί τη φωνή των συλλογικών φορέων, τη μοναδική φωνή που έχει ακουσθεί μέχρι στιγμής, σε μια πρόταση που αφορά στο συμφέρον της νεολαίας της πόλης ή θα ακολουθήσει ατραπούς που αποβλέπουν στο συμφέρον του Ταμείου του Δήμου.