logo


Με την παρουσία ελάχιστων δημοτικών συμβούλων, σε μια άδεια σχεδόν αίθουσα, συζητήθηκε το τελευταίο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης στην προχθεσινή (23/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στην εκστρατεία του Δήμου με τίτλο “Για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο καθαρό, πιο όμορφο”. Η εκστρατεία, που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του επόμενου μήνα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε περιβαλλοντικά θέματα και στην ανακύκλωση και θα περιλαμβάνει διανομή του Κανονισμού Προστασίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, καθώς και πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, δράσεις, παρουσιάσεις σε σχολεία, ενημερωτικές συναντήσεις και ημερίδες.

Στο παραπάνω πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. ημερίδα – ομιλία με θέμα: “Υποστήριξη για την εφαρμογή πολιτικών ενεργειακής απόδοσης” σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας – ΚΑΠΕ, στο πλαίσιο του έργου PUBLENEF.

Την απουσία των συναδέλφων του σε “ένα τόσο σοβαρό ζήτημα” στηλίτευσε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος με τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου Σπ. Σπηλιώτης, που επιπλέον αναφέρθηκε σε όλες τις αποφάσεις τις οποίες έχει λάβει τα προηγούμενα χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως η δημιουργία Πράσινου Σημείου ή η διαδημοτική συνεργασία με την Κηφισιά, αλλά και το Τοπικό Σχέδιο Ολοκληρωμενης Διαχείρισης Απορριμμάτων, για τις οποίες σήμερα δεν υπάρχει κάποια ορατή εξέλιξη. Πρότεινε τέλος να εμπλουτισθεί το πρόγραμμα της εκστρατείας, να δρομολογηθούν επαφές και ενέργειες μαζί με άλλους συναρμόδιους φορείς, αλλά και να πραγματοποιηθεί ξεχωριστή και ουσιαστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μιλώντας πιο πολύ για τα πρακτικά, παρά για να τους ακούσουν οι ελάχιστοι παρόντες, τόσο ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης όσο και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Α. Πέππα τόνισαν την ανάγκη να ενημερωθεί ο κάτοικος για τα δικαιώματα αλλά και για τις υποχρεώσεις του, ώστε να γίνει αρωγός του Δήμου στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας.

Ειδικά η κ. Πέππα εξέφρασε τη θλίψη της γιατί οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν στήριξαν με την ψήφο τους πρωτοβουλίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπως η κοπή των επικίνδυνων δέντρων, ο οδοκαθαρισμός, η απομάκρυνση των κηπαίων κ.λπ., ενώ παραδέχτηκε πως ο Κανονισμός θα διανεμηθεί μεν τώρα ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι, από την άλλη πλευρά όμως χρειάζεται σοβαρές τροποποιήσεις.

Ενώ ο κ. Ζαμάνης, αναφέρθηκε στο έργο που παρήγαγε η Υπηρεσία Καθαριότητας αμέσως μετά από την τραγωδία στο Μάτι και για ένα μήνα και διαπίστωσε πως “δεν έχουμε συνηθίσει να υπακούμε σε κανόνες. Έτσι οι δράσεις της εκστρατείας θα μας βοηθήσουν όλους και θα αποδειχθούν χρήσιμες”.