logo


Χωρίς ΑΤΜ, άρα και χωρίς εύκολη πρόσβαση σε στοιχειώδεις τραπεζικές συναλλαγές, θα παραμείνει για άγνωστο διάστημα η Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου. Αυτό προέκυψε μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής ττης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Καλαφατέλη προς τη Δημοτική Αρχή στη χθεσινή (23/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου άγνωστοι ανατίναξαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο το – μοναδικό για την περιοχή- ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, που βρισκόταν έξω ακριβώς από το Δημοτικό Κατάστημα αλλά και το Νηπιαγωγείο στο κέντρο του Κρυονερίου, προκαλώντας ζημιές στο κτήριο.

Σύμφωνα με την απάντηση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, η Τράπεζα, στην οποία μάλιστα ο Δήμος διατηρεί τα αποθεματικά του, έχει αναλάβει να επισκευάσει τις υλικές ζημιές, όμως δεν προτίθεται να τοποθετήσει εκ νέου ΑΤΜ.

Ο κ. Καλαφατέλης επιπλέον, επί Κοινοταρχίας του οποίου είχε τοποθετηθεί το ΑΤΜ στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πρότεινε την άμεση επαφή του Δήμου με τις υπόλοιπες συστημικές Τράπεζες, ώστε νε εξασφαλιστεί η τοποθέτηση έστω ένα μηχανήματος κι έτσι να παρέχονται τραπεζικές υπηρεσίες στους πάνω από 5000 κατοίκους της περιοχής, που τώρα για μια ανάληψη, φερ’ ειπείν, αναγκάζονται να μεταβαίνουν στον Άγ. Στέφανο.