logo


Περίεργη ιστορία, σχετικά με την ΕΞΕΛΙΞΗ και την τωρινή εκπροσώπησή της, αποκαλύφθηκε στην προχθεσινή (23/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως τη διηγήθηκε ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Καλαφατέλης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τέως Δήμαρχο, που στη διάρκεια της θητείας του ήταν ex officio και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΕΞΕΛΙΞΗ, συγγενικό του πρόσωπο πήγε στην Εφορία για την τακτοποίηση οικογενειακών φορολογικών εκκρεμοτήτων, οπότε και με έκπληξη άκουσε τον εφοριακό υπάλληλο να του αρνείται την τακτοποίηση αυτή, με τη δικαιολογία πως ο κ. Καλαφατέλης φαίνεται σήμερα να είναι Πρόεδρος εταιρείας με χρέη στην Εφορία! Μετά από έρευνα, με βάση το ΑΦΜ της εταιρείας αυτής, αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για την ΕΞΕΛΙΞΗ του Δήμου Διονύσου.

Όπως υπενθύμισε χθες βράδυ ο τέως Δήμαρχος, η Διοίκηση στην ΕΞΕΛΙΞΗ έχει αλλάξει ήδη από το 2014, μετά από τις δημοτικές εκλογές, με την ΕΞΕΛΙΞΗ ο ίδιος δεν έχει πλέον καμιά σχέση, και κάλεσε τον Δ. Ζαμάνη, νυν Δήμαρχο και πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, να τακτοποιήσει άμεσα όλες τις εκκρεμότητές της, που μπλοκάρουν τις ανάγκες μιας οικογένειας: “Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που εκλεγήκατε Δήμαρχος και αναλάβατε τα καθήκοντα και του Προέδρου στην ΕΞΕΛΙΞΗ, της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συγκροτηθεί σε Σώμα. Αλλά προφανώς δεν έχετε μεριμνήσει να το γνωστοποιήσετε στην Εφορία. Μήπως άραγε πρέπει να ψάξουμε και για άλλα θέματα;” ρώτησε το Δήμαρχο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για προχειρότητα και αναβλητικότητα. Δήλωσε επιπλέον σίγουρος πως ο Δήμος θα επανέλθει στην κανονικότητα σε 7 μήνες από σήμερα, όταν γίνουν οι δημοτικές εκλογές τον προσεχή Μάιο.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαμάνης επιβεβαίωσε πως το καταστατικό της επιχείρησης έχει τροποποιηθεί, η ΕΞΕΛΙΞΗ έχει ενταχθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, μπορεί εντούτοις να μην έχει ενημερωθεί σχετικά η Εφορία. Προσέθεσε μάλιστα πως οι λογιστές της ΕΞΕΛΙΞΗΣ είχαν πολλή δουλειά στον έλεγχό τους στις Σχολικές Επιτροπές, “χάρη σε σας κ. Καλαφατέλη. Η αλήθεια είναι πως βρήκαν πράγματα απίθανα για να μπορέσουν να τα φέρουν σ’ έναν λογαριασμό. Όσο για την επιστροφή στην κανονικότητα, μπορεί να μην είμαι εγώ ο επόμενος πρόεδρος της ΕΞΕΛΙΞΗΣ, σας διαβεβαιώ όμως ότι δεν θα είστε ούτε εσείς”, κατέληξε ο Δήμαρχος, σε μια ακόμη προεκλογική αντιπαράθεση με τον πολιτικό του αντίπαλο.