logo


Η κόντρα ανάμεσα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σταμάτας και το Δήμο Διονύσου, που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια, συνεχίζεται αμείωτη, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύονται παρακάτω. Υπενθυμίζεται πως μήλο της έριδος υπήρξε αρχικά η αποθήκη του Συνεταιρισμού, την οποία ο Δήμος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως αποθηκευτικό χώρο για την Πολιτική Προστασία, ενώ ταυτόχρονα αμφισβήτησε όλες τις ενέργειες που οδηγούσαν στην αναβίωση του Συνεταιρισμού, ανάμεσα στις οποίες και η εκλογή Προεδρείου. Όσες φορές πάντως αυτή η αμφισβήτηση έχει φτάσει στα Δικαστήρια, ο Συνεταιρισμός έχει δικαιωθεί:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

(πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ)

Email: agrostamatas@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση του μονομερώς συνταχθέντος και υπογραφέντος υπ΄ αριθ. 29214/14.9.2018 εγγράφου του Δήμου Διονύσου, το οποίο κυκλοφόρησε σε όλα τα γραμματοκιβώτια της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας με ευθύνη των υπογραφόντων αυτού και το οποίο επισυνάπτουμε στο παρόν Δελτίο Τύπου,

έχουμε να αναφέρουμε ότι:

·        Ο Συνεταιρισμός είναι συλλογικό όργανο και, επομένως, ο Πρόεδρος δεν δύναται να παίρνει αποφάσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Γενικής Συνέλευσης, όταν χρειάζεται.

·        Ο Δήμος Διονύσου εκπροσωπείται επίσημα από τον Δήμαρχο και όχι από οποιονδήποτε αιρετό.

·        Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 οι παρόντες παραδέχτηκαν για πολλοστή φορά ότι το  κτίριο επί της οδού Μαραθώνος αρ.15 στην Σταμάτα είναι αδιαμφισβήτητα ιδιοκτησίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Επομένως, για ποιο λόγο δεν το παραδίδουν στα μέλη του, αφού πρώτα απομακρύνουν τα πράγματα ιδιοκτησίας του Δήμου;

·        Η μονομερής χρήση του κτιρίου από την δημοτική αρχή τα τελευταία τρία χρόνια όχι μόνο έχει βλάψει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα των μελών του Συνεταιρισμού, αλλά επιπλέον έχει καθυστερήσει το έργο του.

·        Έγγραφη πρόσκληση προς το Συνεταιρισμό, για να παραστεί στη συνάντηση και να παραλάβει τα κλειδιά, ποτέ δεν εστάλη. Υπήρξε μόνο τηλεφώνημα εκ μέρους της Αντιδημάρχου κας Πέππα προς τον Πρόεδρο Γ. Κόκκαλη, ενέργεια που δεν πληροί τις θεσμοθετημένες διαδικασίες.

Να θυμίσουμε, τέλος, τόσο στην Αντιδήμαρχο όσο και στους υπόλοιπους υπογράφοντες ότι το να επιμένουν να αναφέρονται στον κ. Κόκκαλη ως φερόμενο πρόεδρο του Συνεταιρισμού είναι τουλάχιστον άστοχο, καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζουν, όλες οι δικαστικές αποφάσεις, που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις αμφισβητήσεις τους, έχουν δικαιώσει  τόσο τον κ. Κόκκαλη όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Συνεταιρισμού.