logo


Το Φεβρουάριο του 2017 η Διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να μην ανανεώσει τη σύμβαση στο μισθωτή του δημοτικού περιπτέρου στην πλατεία της Σταμάτας. Η απόφαση αυτή ήταν και η αιτία για την ανεξαρτητοποίηση της μέχρι τότε Αντιδημάρχου Οικονομικών Στ. Μαγγίνα από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής. Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής της μάλιστα η κ. Μαγγίνα είχε αφήσει ευθείες αιχμές για την πρόθεση του Δημάρχου προσωπικά που «θέλει να λήξει η μίσθωση, να ξεφορτωθεί τον μισθωτή, να δημοπρατηθεί εκ νέου, ελπίζοντας πως θα το πάρει κάποιος δημαρχιακός φίλος, υποψήφιος με την παράταξή του, τοπικός σύμβουλος ίσως;;;; «.

Εν συνεχεία στο περίπτερο πραγματοποιήθηκαν εργασίες καλλωπισμού και επισκευών, δαπάνης 20.000 ευρώ περίπου. Το κόστος των εργασιών, το αποτέλεσμά τους αλλά και το γεγονός πως επί 2 τουλάχιστον μήνες τα φωτιστικά του- κλειστού ακόμη- περίπτερου παρέμεναν αναμμένα την περασμένη άνοιξη, σπαταλώντας ρεύμα του Δήμου Διονύσου και διαψεύδοντας τη Δημοτική Αρχή που θέλει την πόλη και green και smart, αποτέλεσαν αντικείμενο σφοδρών αντιπαραθέσεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μεθαύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου το ίδιο αυτό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την έναρξη της διαδικασίας για την εκ νέου εκμίσθωση του περιπτέρου, μετά από σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Β. Δαρδαμάνη. Η εισήγηση βασίζεται στην αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, όπου μάλιστα το θέμα είχε έρθει εκτός Ημερησίας Διατάξεως ως κατεπείγον, επειδή “τώρα προχώρησε στις Υπηρεσίες”, σύμφωνα με την αιτιολόγηση του κ. Δαρδαμάνη.

Υπενθυμίζεται πως ο προηγούμενος μισθωτής είχε παραμείνει στο περίπτερο επί 17 χρόνια, με το πιο πρόσφατο μίσθωμα να ανέρχεται στα 1350 ευρώ, που κατέβαλε ανελλιπώς, αποτελώντας “ένα από τους πιο καλοπληρωτές του Δήμου”, όπως έχει ακουστεί πολλές φορές σε όλες τις σχετικές συνεδριάσεις και αντεγκλήσεις.