logo


Κλειστή από τις 8.15 το πρωί και για τρεις περίπου ώρες θα παραμείνει η Λ. Μαραθώνος, από τη Δροσιά μέχρι τον Άγ. Στέφανο, αύριο Κυριακή 21 Οκτωβρίου, λόγω της διεξαγωγής του 3ου Αρσάκειου Δρόμου, που οργανώνεται από τα Αρσάκεια -Τοσίτσεια Σχολεία, με την υποστήριξη του Δήμου Διονύσου.

Ο Αρσάκειος Δρόμος περιλαμβάνει τρέξιμο ή δυναμικό βάδην 5 χιλιομέτρων για ενήλικες σε κυκλική διαδρομή από το Σχολείο μέχρι το Σταθμό του τρένου στον Άγ. Στέφανο και επιστροφή, καθώς και τρέξιμο 900 μέτρων για παιδιά μέσα στο χώρο των Αρσακείων.

Και διπλή κοινωνική δράση

Στo πλαίσιo του 3ου Αρσάκειου Δρόμου, τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία σε συνεργασία με τον φορέα «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία2004+», διοργανώνουν το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών. Όλοι μαζί μαθητές, αθλητές, θεατές, και λοιποί συντελεστές της διοργάνωσης ανεξαρτήτως ηλικίας, συμμετέχουμε στη δράση φέρνοντας και προσφέροντας την ημέρα του αγώνα αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) ανεξάρτητα από το μέγεθος, σε σηματοδοτημένο σημείο συλλογής πλησίον της εκκίνησης. Τα αθλητικά παπούτσια που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Επιπλέον, στον χώρο των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, θα βρίσκεται ομάδα από τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ  – ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ», με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με το κοινωνικό  έργο που επιτελούν, καθώς και την εγγραφή νέων εθελοντών  δοτών  μυελού των οστών.