logo


Σοβαρό λόγο ακυρότητας της χθεσινής (11/10) συνεδρίασης της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης επικαλείται ο Σπ. Γιαννουλάτος, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος παλαιότερα των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Διονύσου, ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος. Σε επικοινωνία του με την Οδό Διονύσου ο κ. Γιαννουλάτος υπενθύμισε πως οι Σχολικές Επιτροπές λειτουργούν κατ’ αναλογία προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τηρώντας τον ίδιο Κανονισμό.

Σ’ αυτόν τον Κανονισμό, λοιπόν, και στο άρθρο 5, αναφέρεται ρητά πως οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες, ενώ συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, όπως η χθεσινή της Σχολικής Επιτροπής (σ.σ. υπενθυμίζεται πως χθες η Επιτροπή ασχολήθηκε με μια αγωγή και με μια μηνυτήρια αναφορά, σχετικές με την οικονομική διαχείριση 2014-2018) μπορεί να γίνει εφόσον το αποφασίσουν τα 4/5 του συνόλου των μελών:

Άρθρο 5
∆ημοσιότητα των συνεδριάσεων
Αναφορές – Προτάσεις – Πληροφόρηση Πολιτών

…..

4. Το ∆ημοτικό Συμβούλιο με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών του και με αιτιολογημένη απόφαση, η οποία απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, μπορεί να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών.

Εν προκειμένω η Σχολική Επιτροπή έχει 13 μέλη, των οποίων τα 4/5 είναι 10. “Εφόσον τα στοιχεία που δίδονται για την ψηφοφορία είναι ακριβή και την “κλειστή” συνεδρίαση αποφάσισαν με την ψήφο τους 9 μόνο μέλη, τότε όλη η συνεδρίαση είναι άκυρη”, υποστηρίζει επικαλούμενος τον Κανονισμό ο πρώην Πρόεδρος.