logo


Στην εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, για την παρουσίαση του συλλογικού έργου Υάδες, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου, οι φωτογραφίες της Οδού Διονύσου που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους: Ο κόσμος που προσέτρεξε να απολαύσει τους καρπούς μιας χρονιάς Δημιουργικής Γραφής και Αυτοβελτίωσης ήταν πέρα και πάνω από κάθε προηγούμενο. Ούτε τα διόδια, ούτε ακόμη η πυροπροστασία (για να θυμηθούμε τα πιο πρόσφατα) κατάφεραν να συγκεντρώσουν τόσο ευρύ κοινό, αποδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, η μοναδική που λειτουργεί ανελλιπώς και με συνέπεια, και μάλιστα σε εντελώς εθελοντική βάση, στον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου αποτελεί πράγματι εστία πνευματική, φωλιά πολιτισμού για τις Υάδες αυτού του τόπου, όπως υπογράμμισε στο καλωσόρισμά του ο συντονιστής της εκδήλωσης, καθηγητής και συγγραφέας Γ. Ναστούλης.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως το βιβλίο ονομάστηκε Υάδες-  όπως και ο δρόμος δίπλα στην πλατεία του Ηρώου και της Παιδικής Χαράς στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου- από τις αδελφές Νύμφες της μυθολογίας που με το κλάμα τους έφερναν τη βροχή. Ο Δίας μάλιστα τους είχε εμπιστευθεί τον νεογέννητο Διόνυσο για να τον αναθρέψουν.

  

Οι Υάδες, που σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Διονύσου παρουσίασαν τη δουλειά τους, ήταν: η Έ. Αθανασιάδου, η Χ. Γιαννέτου– η ψυχή της Βιβλιοθήκης-, η Ε. Μακαριάδη, η Ευ. Μακαριάδη, η Στ. Μπακοπούλου, η Στ. Ξεφτέρη, η Π. Παρνασσά και η Σ. Σηφάκη- Αϊβαλιώτη.

Δημιουργική γραφή όλη τη χρονιά δίδαξε η ποιήτρια και συγγραφέας Αφ. Σφαιροπούλου.

  

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης (σ.σ. αλλά κανείς από τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους της περιοχής που εξελέγησαν με το συνδυασμό της Διοίκησης του Δήμου), ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και τέως Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης και ο συνάδελφός του από την ίδια παράταξη Γ. Τσουδερός, ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάσης, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΑΠΗ Διονύσου Π. Ζωίδης, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κ. Μπομπής, η πρώην Αντιδήμσρχος Παιδείας επί Διοίκησης Καλαφατέλη Θ. Σαραντάκη, οι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι επί προκαλλικρατικού Δήμου Διονύσου Θ. Φροντιστής και Β. Γεωργιάδης– και πολύς, πάρα πολύς κόσμος.