logo


Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου η απόφαση Δημάρχου με ημερομηνία 1 Οκτωβρίου, με την οποία ο δημοτικός σύμβουλος Π. Τσούκας ορίζεται Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικών Δομών, μετά από την παραίτηση της Α. Στασινοπούλου. Η αμειβόμενη θητεία του κ. Τσούκα θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019, οπότε και λήγει η θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η κ. Στασινοπούλου, αρχιτέκτονας, παραιτείται για δεύτερη φορά από τα καθήκοντά της. Η πρώτη, λόγω εγκυμοσύνης, ήταν από τη θέση της Προέδρου του αείμνηστου ΘΕΣΠΙ, του Οργανισμού για την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, που καταργήθηκε όπως είναι γνωστό το Δεκέμβριο του 2016. Τότε η κ. Στασινοπούλου είχε παραμείνει στο αξίωμα για ολιγόμηνο διάστημα, ενώ μετά από την παραίτησή της Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ εξελέγη από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Β. Δαρδαμάνης, σήμερα Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών.

Στη διάρκεια εκείνης της θητείας της η δημοτική σύμβουλος από τον Αγ. Στέφανο αντιμετώπισε επανειλημμένα αιτιάσεις για απαξίωση των μελών του Οργανισμού, καθώς και των συλλογικών διαδικασιών: Εισηγήσεις που αφορούσαν σε διάθεση κονδυλίων του ΘΕΣΠΙ έρχονταν δέκα-δέκα δυο μόλις ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Οργανισμού, με αποτέλεσμα όλοι να διαμαρτύρονται για την ελλιπή ενημέρωσή τους, τη στιγμή που καλούνταν να διαχειριστούν δημοτικό χρήμα. Αλλά και ειλημμένες αποφάσεις, που τα μέλη του ΘΕΣΠΙ καλούνταν εκ των υστέρων να νομιμοποιήσουν, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το διακοσμητικό τους ρόλο. Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.λπ. η κ. Στασινοπούλου ορίσθηκε το Μάρτιο του 2017. Το αποτύπωμα που άφησε πίσω της στους τομείς όπου ορίσθηκε υπεύθυνη περιλαμβάνει: Έντονες διαμαρτυρίες για σωρεία εκδηλώσεων που στοίχισαν στο Δήμο χιλιάδες ευρώ, με πρόσφατο παράδειγμα τη συναυλία της Ά. Πρωτοψάλτη το περασμένο καλοκαίρι. Εισηγήσεις για τις οποίες προσερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο πλήρως ανέτοιμη να τις υποστηρίξει. Έναν Κανονισμό παραχώρησης των Πολιτιστικών Κέντρων του Δήμου σε φορείς, που πέρασε από τα 40 κύματα μέχρι να εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όχι και Κανονισμό παραχώρησης των αθλητικών χώρων σε Συλλόγους και Σωματεία, που ακόμη εκκρεμεί. Συνέδεσε, τέλος, το όνομά της με την- έξω από κάθε διαδικασία- παραχώρηση του γηπέδου Σταμάτας σε εταιρεία αθλητικών μετρήσεων, όπου εργάζεται στενός συγγενής της, παραχώρηση που μετά και από τις σχετικές αποκαλύψεις της Οδού Διονύσου ματαιώθηκε.

Ο Π. Τσούκας, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στη Σταμάτα, διαδέχεται την κ. Στασινοπούλου στην υπερ-Αντιδημαρχία με τις καθ’ύλην αρμοδιότητες του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως τις περιγράφει η απόφαση Δημάρχου. Με μακρά θητεία ως μέλος της διοίκησης αθλητικών Συλλόγων της πόλης, στην παρούσα Διοίκηση ξεκίνησε εντούτοις ως ενταταλμένος Πολιτικής Προστασίας, συνέχισε για λίγους μήνες ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια των δυο Σχολικών Επιτροπών. Πρωτοστάτησε, τέλος, μαζί με τη συνάδελφό του στην Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Α. Πέππα και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Α. Δελαγραμμάτικα στη ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων, αυτών που κυρίως σχετίζονταν με την ασφάλεια, ώστε να παραδοθεί στη σχολική κοινότητα της πόλης το κτήριο του Ζαννείου, όπου φιλοξενούνται πλέον τα παιδιά του Λυκείου Δροσιάς.