logo


Με μόλις 12 δημοτικούς συμβούλους παρόντες, έντεκα από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και τον ανεξάρτητο Γρ. Ίσσαρη, και όλες τις παρατάξεις απούσες από την αίθουσα (σ.σ. έξω από το κτήριο της οδού Πεντζερίδου ήταν μόνον ο Τ. Παντέλογλου από τη Λαϊκή Συσπείρωση), αναβλήθηκε για αύριο στις 9 το βράδυ η κατεπείγουσα σημερινή (3/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητούνταν τα θέματα των εργαζομένων σχετικά με την καταβολή δεδουλευμένων.

Η απόφαση για την επανάληψη της κατεπείγουσας συνεδρίασης αύριο βράδυ ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη, που από μικροφώνου τόνισε πως “παρά τα όσα συνέβησαν χθες, η Διοίκησή του δεν υπεκφεύγει στο σοβαρό αυτό ζήτημα, γι’ αυτό και συγκαλέσαμε κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, απ’ όπου δυστυχώς απουσίασαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας και όλοι οι ανεξάρτητοι πλην του κ. Ίσσαρη. Και θα συνεχίσουμε με κατεπείγουσες συνεδριάσεις μέχρις ότου παρθεί μια απόφαση”.

Από την άλλη πλευρά, για υποκρισία και εμπαιγμό εκ μέρους της Διοίκησης μιλούν οι τρεις από τις 4 παρατάξεις της μειοψηφίας, με εκπροσώπους των οποίων επικοινώνησε η Οδός Διονύσου: “Δηλαδή χθες, που το Συμβούλιο είχε απαρτία και θα μπορούσαμε να πάρουμε απόφαση για τους εργαζομένους,  η Διοίκηση, που στελέχη της έφευγαν από την αίθουσα για να μην ψηφίσουν, δεν θεωρούσε το θέμα σοβαρό; Και το θεωρεί σοβαρό σήμερα; Που απουσίαζαν και 9 δικοί της σύμβουλοι; Αν αυτό δεν είναι υποκρισία και εμπαιγμός, τότε τι είναι;”, τονίζουν επιγραμματικά τόσο ο Γ. Καλαφατέλης από την Ενωτική Πρωτοβουλία, όσο και ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, αλλά και ο Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου. Στην παραπάνω στάση διαφοροποιείται η Λαϊκή Συσπείρωση με τον Τ. Παντελόγλου, μια που “επιλέξαμε να μην δώσουμε μεν απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά να είμαστε εκεί για τους εργαζόμενους”.

Η διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί στο εξής μέχρι να ληφθεί η όποια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η εξής: Δεύτερη κατεπείγουσα, όπως προαναφέρθηκε, συνεδρίαση αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, με την απαιτούμενη απαρτία για την πραγματοποίησή της να ανέρχεται στους 21 παρόντες δημοτικούς συμβούλους. Αν και αυτή ματαιωθεί, όπως σήμερα, τότε ακολουθεί νέα πρόσκληση για τρίτη κατεπείγουσα συνεδρίαση, στην οποία- σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων του 2006- απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/3 του συνολικού αριθμού των δημοτικών συμβούλων, εν προκειμένω 14 επί συνόλου 41, που θα πρέπει να αποφασίσουν: 1. Ανάκληση ή όχι της απόφασης με την οποία ασκήθηκε έφεση σε πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει εργαζομένους. 2. Καθώς και την άσκηση ή όχι εκ μέρους του Δήμου ενδίκων μέσων κατά και άλλης αντίστοιχης πρωτόδικης απόφασης.