logo


Αυτοψία σε μήκος πολλών χιλιομέτρων πρραματοποοίησαν χθες Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης Διονύσου Εύπολις, με στόχο να διαπιστώσουν την κατάσταση στο οδικό δίκτυο αλλά και στα ρέματα, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Τα συμπεράσματά τους, μαζί με πλήθος φωτογραφιών, δημοσιεύονται σήμερα στη σελίδα τους στο facebook και συμπυκνώνονται σε λίγες φράσεις: “Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση αυτή, κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν καταγγέλλει τους αρμόδιους, οι ευθύνες των οποίων είναι τεράστιες. Ο κομπασμός της δημοτικής αρχής και η συστηματική παραπλάνηση της κοινής γνώμης για δήθεν μεγάλα έργα περισσεύουν. Και στον αστικό ιστό και πίσω από την πόλη μας συντελείται μια οικολογική καταστροφή με σαφή συγκάλυψη των παρανομούντων»:

Το πρώτο φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας έγινε αισθητό και στο Δήμο Διονύσου, χωρίς σημαντικές ευτυχώς επιπτώσεις, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας που δοκιμάσθηκαν πραγματικά. Με το πρώτο φως της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ενώ η βροχόπτωση συνεχιζόταν, μέλη της Δημοτικής Κίνησης «Εύπολις» έκαναν επιτόπια αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση, τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στα ρέματα που διαρρέουν τον αστικό ιστό και τις δασικές εκτάσεις. Διαπιστώθηκε ότι, σε πολλές περιπτώσεις, οι φυσικές ροές διακόπτονται ή περιορίζονται από περιφράξεις, παράνομες κατασκευές και καταπατήσεις, γεγονός που έχει οδηγήσει στο παρελθόν σε καταστροφές από πλημμύρες. Το οδοιπορικό αρκετών χιλιομέτρων αποκάλυψε, ωστόσο, μια, σύνθετη, ζοφερή εικόνα, που προσβάλλει τον πολιτισμό μας, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

Πλήθος αυθαιρέτων μέσα στην υπέροχη φύση, που θα μπορούσε να αποτελεί το στολίδι της Αττικής. Σε μια ατέλειωτη λοφώδη έκταση υψηλού φυσικού κάλλους, υπάρχουν παράνομες χωματερές και «κρυφοί» χώροι εναπόθεσης μπάζων, οικοδομικών υλικών και σκουπιδιών, παρατημένα οχήματα που σαπίζουν, είτε ελεύθερα είτε μέσα σε ιδιοκτησίες, σε διαλυμένα κτίσματα κλπ. Η περιοχή γύρω από γεώτρηση του Δήμου Διονύσου, μια από τις οποίες υδροδοτούν τη Σταμάτα, έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων!

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση αυτή, κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν καταγγέλλει τους αρμόδιους, οι ευθύνες των οποίων είναι τεράστιες. Ο κομπασμός της δημοτικής αρχής και η συστηματική παραπλάνηση της κοινής γνώμης για δήθεν μεγάλα έργα περισσεύουν. Και στον αστικό ιστό και πίσω από την πόλη μας συντελείται μια οικολογική καταστροφή με σαφή συγκάλυψη των παρανομούντων. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν, πρέπει να προλάβουμε την περαιτέρω εξέλιξη του κακού. Είναι χρέος όλων μας!!!